More

  Must Discover x vi.be: Neo Minor – ‘Neo Minor’

  Advertentie

  Onze Must Discover zit in een nieuw jasje. Zo zullen we iedere week één te ontdekken talent via vi.be kiezen. Maak je zelf fantastische muziek? Dan kan je jezelf inschrijven via deze link. Deze week is het de beurt aan Neo Minor. Het is onze Must Discover X vi.be. 

  Advertentie

  In onze zoektocht naar onze wekelijkse Must Discover stuitten we deze week op Neo Minor. De Lokerse band, bestaand uit vier vrienden zag het levenslicht in de zomer van 2015. Begin dit jaar brachten ze hun eigen selftitled debuut EP ‘Neo Minor’ uit. We stellen deze met plezier aan je voor.

  Onheilspellend. Duister. Knallend.

  Openen doet Neo Minor met een stel intrigerende synths op ‘The More (I Try)’. Het stemgeluid van Astrid Vlaminck geldt als rode draad op dit debuut. ‘The More (I Try)’ is een enorm krachtige opener. De band weet er een erg boeiende song en verhaal mee te vertellen. ‘Run’ weet dan weer een andere sfeer op te roepen. Onheilspellend. Duister. Knallend. Erg sterke track.

  ‘Take Them Home’ blinkt dan weer uit in eenvoud. De baslijn schiet meteen onvermijdelijk je hoofd in en sleurt je mee in een heerlijke, allesverwoestende track. ‘Nighmare’ toont dan weer een totaal andere kant van Neo Minor. Vlaminck, louter begeleidt door een piano weet met haar prachtige stem een mooie song af te leveren. Toch kunnen we onszelf niet van de mening ontdoen dat Neo Minor het toch meer van het stevigere werk moet hebben. Afsluiter ‘Back To Reality’ geeft ons meer moois. Het sublieme samenspel van Vlaminck’s zang, de synths, ruimtelijke basklanken en strakke drums zorgen voor een heel eigen geluid.

  Neo Minor levert met hun debuut EP een erg fijn stel nummers af. We zijn erg benieuwd wat ze ons in de toekomst brengen.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer