More

  Must Discover: Warme vintage poptrack ‘Sand Head’ van MIRRANDA

  Advertentie

  Het duistere november omarmen doe je deze week met de nieuwe single van MIRRANDA. De band bracht afgelopen week ‘Sand Head’ uit: een poptrack met een vleugje retro. Het is onze Must Discover.

  We laten je vandaag kennis maken met MIRRANDA, dat is het project van Pieter-Jan Van Den Troost (Willow) en Pieter Schrevens (Five Days). De band brengt naar eigen zeggen cheeky vintage pop, met een vleugje ironie. Die ironie die zou bestaan in een wereld waar, naar eigen zeggen, Tame Impala de soundtrack zou maken voor ‘The Breakfast Club’, The Beatles die een Marvel-film zouden scoren of Paul Simon die met MacDeMarco een kerstalbum zou opnemen. Toch brengt de band allesbehalve muziek die op je lachspieren inspeelt, maar verdomd goede poptracks.

  Debuteren deed de band eerder dit jaar met ‘Outer Space’, maar het is nu pas met het nieuwe ‘Sand Head’ dat ze onze hartslag de hoogte injagen. De band combineert heerlijk warme baslijnen, met een gecoördineerde zwerm van synths die ons naar warmere oorden doen zweven. Caliente, zouden ze in het Spaans zeggen. ‘Sand Head’ is een song die het op de (inter)nationale radio-, en streamgolven wel erg goed zou kunnen doen. Begin december laat de band hun eerste EP ‘Total Bonjour’ op de wereld los. De lat ligt alvast hoog, zegt ons Mirranda altijd. Excuses, deze konden we niet laten liggen.

   

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer