More

  Must Discover: Opvallende samenwerking Borokov Borokov met Mathieu Terryn (Bazart) in ‘De Doordeweekse Man’

  Advertentie

  Wij laten je vandaag kennis maken met één van de meest opvallende Belgische bands van het moment: Borokov Borokov. Hun muziekstijl gaat zo wijd van loungemuziek tot elektronica. Voor hun nieuwste single ‘De Doordeweekse Man’ wisten ze Mathieu Terryn te verleiden voor deze spannende, muzikale speeddate. 

  Advertentie

  Ken jij Borokov Borkov al? Borokov Borokov is de hersenvrucht van Arne Omloop (Bed Rugs), Boris Van den Eynden (Laat Maar, CUNTST), Noah Melis (Shy Dog, Pascale Deweze) en Yorgos Tsakiridis (King Dick, The Hickey Underworld). De band maakte deze zomer gesmaakte passages op Best Kept Secret, Down The Rabbit Hole en Fusion Festival. De band maakt Nederlandstalige elektronische muziek. Vrijdag brachten ze hun tweede single uit het nog niet uitgebrachte album ‘Enkel Duetten’ uit. U raadt het nooit: een album met enkel duetten.

  Ardense bossen

  Voor hun nieuwste werk ‘De Doordeweekse Man’ wist de band niemand minder dan Mathieu Terryn (Bazart) te strikken. Arne en Mathieu leerden elkaar kennen tijdens een vitaminekuur/verrassings- en belevingsweekend in de Ardense bossen. Herstellend van een gebrek aan zon als gevolg van een te lang verblijf in de muziekstudio troffen de twee mannen elkaar zo nu en dan in de vertrekken van een biologische spa aan. De melodie van ‘De Doordeweekse Man’ kwam hier tot stand, na een dag van cleansings en saunabezoeken liet ze zich voor het eerst horen in een koortsdroom van multi-instrumentalist Omloop.

  Toen hij de volgende ochtend tijdens het wachten op een massage in de lobby de gedroomde muziekpartij op zijn gitaar zat uit te werken en Terryn in het voorbijgaan het getokkel toevallig hoorde, was het meisjesidool zo getroffen dat hij onmiddellijk voorstelde om zijn stem aan het uitgewerkte nummer te lenen.

  Mathieu Terryn ging zeven dagen vasten

  De song bestaat uit de zinderende elektronica van Borokov Borokov en de vocalen van Terryn. De track beschrijft de sensatie van een doorsnee-mannenleven. Het doordeweekse zou niet tegengesteld zijn aan de heldhaftigheid. Integendeel, het is er net de meest onopgemerkte vorm van: de Man heeft “te weinig vitamine D”, rijdt met behulp van “cruisecontrole naar de zee”, werd “afgedankt en gepromoveerd” en heeft de “cadeaubon geïncasseerd”.

  “Zoals bij elk cultuurproduct is ook in dit geval vorm inhoud”, aldus een persbericht. Het lied is duidelijk een oefening in het – hortend en stotend – uitstellen van het (of een) refrein. Dit vormelijk aspect resoneert in dat wat de geoefende ‘Doordeweekse Man’ levenslang geduldig doet: het moedig toewerken naar een bescheiden aantal memorabele momenten. Het motto van de Man, “honger is de beste saus”, werd door Terryn trouwens heel ernstig genomen: hij zong het lied in na een periode van 7 dagen vasten (wat de goede luisteraar vooral tegen het einde van het nummer zou moeten beginnen opmerken).

  In het najaar van 2019 speelt Borokov Borokov nog een klein aantal shows (waaronder in Paradiso Amsterdam en op Full Circle Antwerpen). In het voorjaar van 2020 staat een clubtour door Nederland en België gepland.

  Advertentie

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer