More

  Must Discover: Nieuwe single ‘Way Back’ van Limburgse rapper Tiewai

  Advertentie

  Dat er in ons land sterke hiphop-acts te vinden zijn, is al langer geen geheim meer. Limburgse trots Tiewai is weer helemaal terug. De Genkse rapper Tiewai bracht maandag zijn nieuwe single ‘Way Back’ uit in aanloop naar de release van zijn tweede album ‘Winterslag Miljonair’. Het is onze Must Discover.

  De Genkse rapper Tiewai is geen onbekende meer in het Vlaamse raplandschap. De man maakte van Genk een hiphopstad om rekening mee te houden én werd dan ook snel een van de acts van het label Eigen Makkelij. In 2012 debuteerde Tiewai met zijn langspeler ‘Ilawo’. Een schot in de roos, het album werd erg positief onthaald. In 2014 kwam de man met nieuw werk op zijn EP ‘Tabula Rasa’, waar hij zelf een plekje op Pukkelpop en Crammerock mee wist te veroveren.

  Warm en nostalgisch.

  Het bleef hierna een tijdlang stil rond Tiewai, tot hij dit jaar singles ‘Hustle’ en ‘Focus’ loste, in de aanloop naar de release van zijn tweede album ‘Winterslag Miljonair’. Je kon hem dit jaar ook aan het werk zien met het gelegenheidscollectief Goeie Jongens op Pukkelpop.

  In de laatste rechte lijn naar de release van zijn plaat op 11 oktober bracht Tiewai maandag ‘Way Back’ uit. Catchy en groovy: die woorden komen spontaan op, bij het luisteren van de eerste paar seconden van single ‘Way Back’. Tiewai combineert op deze een aangenaam warm en chill instrumentaal met nostalgische lyrics. We zijn benieuwd wat deze woordenkunstenaar voor ons in petto heeft op zijn langspeler.

  Tiewai is de komende maanden op tal van plaatsen te zien. Alle informatie via hier.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer