More

  Must Discover: monokimono – ‘IJsjes’

  Advertentie

  Met deze broeiende temperaturen doet een single met de titel ‘IJsjes’ denken aan zeemzoete elektropop. Niets is minder waar. Deze monokimono lijkt wel het liefdeskind van een bloedhete trio tussen Eefje De Visser, Gorki en Nick Cave. Het is onze Must Discover. 

  Advertentie

  Kimono’s zijn erg kostbare erfstukken. Van generatie op generatie worden ze doorgegeven. Frontman Ben Tanghe herontdekte zeventien verloren gewaande videocassettebandjes. Op deze zeventien videocassettebandjes werd Tanghe z’n hele jeugd vastgelegd. Met dat materiaal als inspiratiebron én een paar synthesizers trok de frontman de studio in, met debuutsingle ‘IJsjes’ en een EP ‘Kameleon’ die later dit jaar verschijnt als resultaat.

  Verslavend. Prachtige zomerverhalen.

  Verslavend. Deze ‘IJsjes’ weet bij iedere luisterbeurt te rijpen. Meer én beter. Alsof monokimono ons ‘IJsjes’ z’n prachtige zomerherinneringen-, en -verhalen toevertrouwd, terwijl wij vanop een afstand in stilte en rust toekijken. De single baadt in nostalgie en soberheid, maar heeft toch een catchy eindrefrein mee. Hij blijft hangen deze ‘IJsjes’. Onze soundtrack voor hittegolf-zonsondergangen.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer