Must Discover: nieuwe singles van Mahalia, Kwassa en Matthew Garrod

Het einde van de wintertijd vieren we deze week met een flinke portie muziek, in deze Must Discover. Maak kennis met fijne muziek van Britten Mahalia, Kwassa en de Australische Matthew Garrod.

Mahalia – ‘Do Not Disturb’

De Britse Mahalia of Mahalia Burkmar – zoals ze volledig heet – maakt heerlijke R&B. De singer-songwriter wist het tot de selectie van BBC Sound of 2019 te schoppen. Afgelopen jaar stond de Britse reeds op de planken van de AB Club. Met ‘Do Not Disturb’ heeft ze – wat ons betreft – een single met een groot hit-potentieel te pakken. Een heerlijk warme R&B/poptrack met een hook die niet snel uit je geheugen zal verdwijnen. We hebben je gewaarschuwd.

Mahalia staat op 18 april in de Ancienne Belgique. We geven voor dit concert een duo-ticket weg, waag je kans via hier. Tickets & Info: abconcerts.be.

kwassa – ‘sad songs’

Een andere artiest die je deze week zeker een kans moet geven is de Londense Kwassa (ja, zonder hoofdletter), oftewel Scott Verrill. De jongeman is reeds lange tijd bezig met muziek. Zo maakte hij deel uit van de jongste band ooit op Glastonbury. De afgelopen vier jaar maakte hij muziek onder de naam KYKO. Klaar voor een nieuw hoofdstuk in zijn muzikale levensloop, ging Verrill verder onder de naam kwassa.

De man maakt catchy, verfrissende popsongs. Afgelopen jaar bracht hij als kwassa, zijn eerste single ‘moonwalking’ uit. Begin maart bracht hij tweede single, tevens zijn beste track tot nog toe ‘sad songs’ uit. De track is een uptempo nummer die de “verwarring van opgroeien, en het idee van het beluisteren van een droef nummer om je op een bepaalde manier te doen voelen, maar je eigenlijk het omgekeerde doet voelen” beschrijft, aldus kwassa.

Matthew Garrod – ‘This Town’

Derde Must Discover in ons lijstje is de Australiër Matthew Garrod. Afgelopen jaar werd de man finalist in de International Songwriting Competition 2018. Met zijn single ‘This Town’ geeft de man een eerste voorproefje van zijn EP ‘Canyons’ dat op 26 april zal uitkomen. ‘This Town’ is een ongegeneerde pop-track, voortgestuwd door akoestische gitaren, synthgeluiden en een heerlijke bas wist. Het nummer wist meteen een plek in onze playlist te veroveren.

Over de track zegt Garrod zelf: “De track gaat over omgevingen waar manipulatie en schandalen creativiteit en innovatie blokkeren. Het gaat over hoe mensen omgaan met deze problemen van eentonigheid en gevangenschap”. 

Matthew Garrod’s debuut EP ‘Canyons’ komt op 26 april uit.

Lees ook: 

Volg voor meer