More

  Must Discover: Fortress, VRWRK en Manic Youth ft. Vandaal

  Advertentie

  Onze Must Discover is weer op post. Deze week drie Belgische talenten in ons lijstje. Ontdek de nieuwe singles van Fortress, VRWRK en Manic Youth ft. Vandaal.

  Fortress – ‘Darkside’

  Het Belgisch-Nederlands synthpop trio Fortress beschreven we eerder op single ‘Wanderlust’, als “tegelijk dansen, dromen en (bijna) zweven”. In de aanloop naar de release van hun debuut EP – dit najaar – brengt de band nieuwe single ‘Darkside’ uit. Een woord dat de electropop track ook perfect weet te beschrijven. Duistere, ontastbare, ruwe elektronica op de prachtige, dromerige stem van Hanne Torfs.

  Hanne Torfs en Nederlands producer Ruben den Brok worden live ondersteund door de verleidelijk, dansbare drums van Anke Verslype. Je kan ze op donderdag 25 april aan het werk zien in de AB Club als support voor Hydrogen Sea.

  VRWRK – ‘The Sun’

  Sinds dat de Brusselse-Londense electropopgroep – rond Thieu Seynaeve, Jergan Callebaut en Salem Khazali – eind 2017 langspeler ‘On The Outside’ uitbracht, bleef het akelig stil rond VRWRK. Gelukkig zijn weer helemaal terug én wel met goed nieuws. Op 17 mei brengt de band namelijk hun nieuwste EP ‘The Sun In My Shadow’ uit. Om dat te vieren, brengen ze hiervan hun eerste single ‘The Sun’ uit.

  Bij het begin herken je haast meteen de typische sound van VRWRK, ditmaal weliswaar in combinatie met samples van legende 2Pac. ‘The Sun’ weet een spannende combinatie te maken tussen experimentele elektronica en toegankelijkheid. We approve!

  Manic Youth ft. Vandaal – ‘Verblind’

  Afgelopen jaar schreven we al over de in Borgerhout geboren, maar in Ranst opgegroeide Nick Martinet. Nu is hij er met een nieuw project Vandaal. In samenwerking met de in Duitsland geboren EDM producer Manic Youth brengt het duo single ‘Verblind’ uit.

  Opgegroeid rond de kerktoren, maar voor zijn middelbaar naar Deurne afgezakt, keer het nummer naar eigen zeggen dan ook terug naar “oude liefde en roots Antwerpen, pleintjes-basket en rapmuziek”. ‘Verblind’ is een funky combinatie van pop, dance en rap dat een tijdje blijft hangen.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer