Must Discover: Fortress – ‘Endless Roads’

Met het nakende einde van de zomervakantie beloven we je de komende weken op te beuren met de beste nieuwe muziek van dit moment. Vandaag is het de beurt aan het Antwerpse en Eindhovense synthpop trio Fortress en hun single ‘Endless Roads’. Het is onze Must Discover.

Advertentie

Het Belgische-Nederlandse synthpop trio Fortress zagen we eerder dit jaar al aan het werk in de AB Club. Frontvrouw Hanne Torfs (School Is Cool) brengt samen met Ruben Den Brok en Anke Verslype duistere, doch dansbare elektronica. De mystieke synths in combinatie met de dromerige stem van Torfs weten een eigen broeierig, dansbare sound voort te brengen.

Afgelopen jaar verblufte het trio ons nog met debuutsingle ‘Wanderlust’. Single ‘Darkside’ volgde, die een meest duistere kant van het trio onthulde. Onheilspellend, duister en meeslepend. Met ‘Endless Roads’ timmert Fortress verder aan zijn eigen sound. Ditmaal treedt Torfs’ stem meer op de voorgrond, waarbij haar vocals zich beklijvend in de synths en drijvende bassen van producer Ruben den Brok verstrengelen. We durven dit voorzichtig de beste single van Fortress tot nog toe noemen. Erg benieuw naar het vervolg.

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in