Must Discover: Bosum -‘Take It Easy’

© Gilles Claes - Zèta Pictures

© Zèta Pictures

Iedere week zetten we een nieuwe, beloftevolle band in de kijker en dat is deze week niet anders. Maak kennis met de Brusselaars van Bosum en hun nieuwe indiepop single ‘Take It Easy’.

In de schaduw van onze hoofdstad ontmoette Alessio Santoliquido (gitaar/backing vocals), Bart Samyn (drum), Elias De Schepper (bas), Floor Denil (keys/backing vocals) en Tom Verbeeck (vocals/gitaar/songwriter) elkaar in de Halse Popacademix. Afgelopen jaar debuteerden ze met hun dromerige indiepop single ‘Fonzy’. Hun excellente werk werd opgemerkt en leverde zelfs een passage in de AB Club en Het Depot op. Vandaag zijn ze er met een nieuwe single ‘Take It Easy’.

Laid-back Balthazar

Een mistige ochtend, het weekend komt eraan. In die omstandigheden klonk ‘Take It Easy’ vrijdagochtend door onze hoofdtelefoon. De song weet je met zijn groovy baslijn, melodieuze samenzang, door ieder ochtendhumeur heen te loodsen. Een track die in de buurt komt van pakweg een laid-back Balthazar of Faces On TV. Ook productioneel weet ‘Take It Easy’ zijn mannetje te staan. Bosum werkte voor hun track samen met producer Klaas Tomme (In The Clouds Studio) en mixer Stef Exelmans (ATMO Studio). Het nummer werd gemasterd door Barry Grint (bekend van zijn werk met Radiohead, Oasis, Tom Odell,…). Wat ons betreft een erg geslaagde single. ‘Take It Easy’ veroverde toch een plek in onze persoonlijke afspeellijst. We zijn zéér benieuwd naar meer.

Bosum is live te zien op:

1 maart – Pand 356 – Halle (support: King Victor)
2 maart – Club Paviljoen – Veurne (support: The Starlings)
7 maart – Café Café – Hasselt (support: Homegirl)
20 april – Gainsbar – Kortrijk
27 april – JH De Pit – Overijse
15 mei – CC Strombeek – (voorprogramma Marble Sounds) – Strombeek
16 mei – Lounge Tour & Taxi – Brussel

Volg voor meer