More

  ‘Mind Games’ is de nieuwe single van Emma Bale

  ‘Mind Games’ is de nieuwe single van Emma Bale

  -

  Emma Bale is terug. Haar langverwachte tweede album mogen we dit jaar nog verwachten. Met single ‘Mind Games’ is ze klaar om buiten de grenzen van de Belgische popscène te kleuren.

  Ze gaat al lang mee in de Belgische popindustrie, maar het was al een tijdje stil rond Emma Bale. Sinds haar deelname aan ‘The Voice van Vlaanderen’ in 2014 leverde ze debuut ‘My World Untouched’ en een heleboel puike singles af, denk maar aan ‘Curaçao’ of ‘Cut Loose’, maar verder was het wachten op een nieuwe plaat. Die had er normaal gezien al vroeger moeten zijn – u kent de vertragende omstandigheden. De jaren zorgden er alvast voor dat Balemans al lang niet meer het pop-folky meisje met de gitaar is. Vandaag brengt ze vooral een combinatie van pop, elektronica en r&b – en doet daardoor denken aan de vrouwelijke Oscar and the Wolf.

  Met ‘Mind Games’ klinkt ze internationaal en catchy, maar zet ze vooral de evolutie die ze de voorbije jaren doormaakte in de kijker. Van goedgeluimde synthpop producties ‘Worth It’ (2016) en ‘Curaçao’ (2017) tot eigenzinnige elektropop met een boodschap van ‘Joan’ (2019). Emma Bale klinkt meer eigen dan ooit tevoren. Een geslaagde comeback.

  De videoclip werd geregisseerd door beloftevolle Brusselse Bob Jeusette en vertelt het verhaal van situaties waarin we ons min of meer gevangen voelen. Dit nummer is een oproep om zulke ervaringen achter zich te leren laten, er uit te leren, te groeien als persoon en hoopvol naar de toekomst te kijken. Pieterjan Coppejans (Eefje de Visser) en Lodewijk Martens (Bløf, Nielson) waren verantwoordelijk voor de muzikale productie.

  Check de videoclip van ‘Mind Games’

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie