Mac DeMarco @ Ancienne Belgique, AB: “Eigenzinnig muzikaal genie” (★★★★)

© Steven Elias

MacBriare Samuel Lanyon DeMarco, beter bekend als Mac DeMarco, stond woensdagavond in een uitverkochte Ancienne Belgique om zijn nieuwe plaat ‘Here Comes The Cowboy’ voor te stellen aan het Belgische publiek. Wij waren erbij.

Na een gesmaakte op Rock Werchter afgelopen zomer stond de Canadese Mac DeMarco woensdagavond voor een uitverkochte AB. De singer-songwriter trekt momenteel rond met zijn nieuwe plaat ‘Here Comes The Cowboy’. Naast AB brengt de man de komende weken nog een bezoek aan o.a. Paradiso Amsterdam, Zenith Parijs en O2 Apollo in Manchester op zijn Europese tour.

Iets vroeger dan gebruikelijk in AB, om halfnegen al, startte Mac DeMarco en zijn vierkoppige band aan een anderhalf uur durende show. Het publiek dat tot kort voor de show nog volop toestroomde, stond geduldig te wachten op de passage van de Canadees. DeMarco, die in een uitstekende bui vertoefde, liet het publiek vanaf de eerste seconde uit zijn hand eten. Talloze kanjers passeerden de revue op anderhalf uur: van het groovy ‘Rock and Roll Night Club’, een uitgesponnen versie van het quasi-instrumentale ‘Choo Choo’ tot het prachtig meeslepende ‘Nobody’. Dat DeMarco ook hoge noten kan halen bewees de man in onder meer ‘Finally Alone’.

© Steven Elias

DeMarco, een ras-entertainer, vertelde over zijn laatste passage in Brussel, waarbij hij stomdronken (na het ejecteren van enkele maagsappen) uit een bar rechtover de AB gegooid werd. “Op nog zo’n avond”, vervolledigde de man. Of de man op het podium al stomdronken of knetterstoned was? Het blijft een goed bewaard geheim. Oh-ja DeMarco deed ook een handenstand. Zomaar, uit het niets.

Desondanks dat Mac DeMarco geen dozijn radiohits ter beschikking heeft, kreeg hij de AB meermaals aan het zingen. Op ‘My Old Man’ en ‘My Kind of Woman’ muteerde de Grote Zaal naar één immense karaoke-tempel. DeMarco amuseert zich met zijn band gewoonweg te pletter én laat net dat plezier aanstekelijk werken. Het vertier van de band kende geen grenzen, dat zelfs een snaar het begaf. Dat gebeurde weliswaar tijdens een geïmproviseerd gebed. Een gebed? Ja, u leest het goed. Halleluja! 

Hoogtepunt van de set was ongetwijfeld afsluiter ‘Still Together’, waarbij DeMarco ons ‘The Lion Sleeps Tonight’, ‘Awimbawe’-gewijs naar huis stuurde. U onthield het ook, te horen aan het gezang na afloop van de show in de foyer.

DeMarco is een muzikaal genie en duizendpoot die je eens aan het werk moet zien. Anderhalf uur puur amusement en rock-‘n-roll. Vijf muzikale kameraden op pad door Europa en de wereld. Gewoonweg eigenzinnige indie rock van de bovenste plank.

© Steven Elias

Volg ons voor meer foto’s van deze show via onze kanalen:

Volg voor meer
RECENSIES OVERZICHT
Mac DeMarco @Ancienne Belgique, AB
mac-demarco-ancienne-belgique-ab-eigenzinnig-muzikaal-genie-%e2%98%85%e2%98%85%e2%98%85%c2%bdDeMarco is een muzikaal genie en duizendpoot die je eens aan het werk moet zien. Anderhalf uur puur amusement en rock-'n-roll. Vijf kameraden op pad door Europa en de wereld. Gewoonweg eigenzinnige indie rock van de bovenste plank.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in