More

  Maak kennis met Kita Menari en hun nieuwe single ‘Pretty Sure’

  Advertentie

  Onbekend maakt onbemind. Al doet de naam Kita Menari hoogstwaarschijnlijk geen belletje rinkelen. De muziek die de Nederlandse Micha de Jonge maakt, voelt heerlijk vertrouwd aan. Met nieuwe single ‘Pretty Sure’ wordt alvast een voorproefje gegeven van het optreden op showcase festival Eurosonic Noorderslag op 19 januari.

  Kita Menari is het synth pop project van de Nederlandse Micha de Jonge. Met debuut EP ‘Lagoon’ en single ‘Young Lovers’ wist de band het in verschillende viral-lijstjes te schoppen. De band werd opgepikt door Nederlandse radiostations Radio 2FM en 3FM. Een passage bij ‘De Wereld Draait Door’ zorgde voor bekendheid bij het grote publiek, een uitverkochte Amsterdamse Paradiso was onafwendbaar.

  Bijna-doodervaring

  Naar de oorsprong van de originele naam is het niet ver zoeken. Tijdens een vakantie op Maleisië kreeg frontman Micha de Jonge problemen met zijn zuurstoffles, de Jonge racete, met zijn laatste adem naar het oppervlak. Na de bijna-doodervaring ging de man vol adrenaline de nacht in. ‘s Ochtends ontwaakte hij met een papiertje in zijn zak: ‘Kita Menari’ stond erop gekrabbeld.

  “Ik weet niet hoe het daar geraakt is en ik wist niet dat de woorden ‘we dansen’ betekenden in het Maleisisch. Zodra ik het ontdekte dacht ik ‘dit is hét’! Vanaf nu aan is dit mijn motto tijdens het songschrijven.” – Micha de Jonge

  Passion Pit en MGMT

  Frontman van Kita Menari, Micha de Jonge laat zich inspireren door de muziek van onder andere MGMT, Passion Pit en Parijse dance pop iconen Phoenix. Ook zijn erg unieke woonplaats in het Huis Doorn, een 18de eeuws kasteel zorgt voor inspiratie. Hij zegt daarover: “Ik ben omringd door tuinen, velden, zelfs een paleis, het is een geweldige omgeving dewelke me inspireert om mijn muziek te schrijven.”

  Nieuwe single ‘Pretty Sure’ is een excellente indie pop track. De invloeden van Passion Pit en MGMT zijn nooit echt veraf, al horen we in ‘Pretty Sure’ ook The 1975. De 80’s gitaren, synthlagen, maar vooral Micha’s kopstem blijven heerlijk lang hangen. Een smakelijke, dansbare single, die doet dromen van een fleurige lente.

  ‘Pretty Sure’ lijkt een goede single om een verdere opmars in Nederland en (ver) daarbuiten in gang te zetten. De catchy indie pop van Kita Menari kan je op zaterdag 19 januari ontdekken, op het showcase festival Eurosonic Noorderslag in Groningen.

  Kita Menari staat op zaterdag 19 januari op Eurosonic Noorderslag, De Oosterpoort in Groningen. Tickets & Info: esns.nl

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer