More

  Jaguar Jaguar @AB Club: excellentie, lef en présence

  Advertentie
  Advertentie

  -

  Een zomerse trip naar het hete Catalonië. Meer hadden de mannen van Jaguar Jaguar niet nodig om sublieme muziek te schrijven. Dinsdagavond zetten ze de AB Club in vuur en vlam. 

  Twee weken lang trokken Lohaus-mannen, Thomas Lauwers, Emiel Raeymaekers en Dries Meeus, bijgestaan door Jasper Segers (Soldier’s Heart) en Ruben Vanhoutte (Tamino) naar een Spaans vakantiehuisje in Empuria. Een schrijfsessie in de zuiderse zon leverde de Belpop, afgelopen november een sterke debuut EP ‘Montjoi’ op. Het levert ze ook een clubtour op én zelf een plekje op de line-up van het toonaangevende, Portugese festival NOS Alive.

  Onuitgebracht materiaal

  De AB Club stond dinsdagavond, 21 uur paraat om getuige te zijn van wat Jaguar Jaguar voor ons voorzien. Dat de equipe – tot nog toe – enkel EP ‘Montjoi’ uitbracht, schrikte de uitverkochte Club niet af. Vier nummers telt die EP, het was dan ook vooral onuitgebracht materiaal dat Jaguar Jaguar ons voorschotelde.

  En het was meteen dat nieuwe materiaal dat Jaguar Jaguar op het publiek afschoot. Zelfs de broeiende temperatuur in de AB Club het vijftal niet kon afremmen. Met amper vijf maanden op hun teller rees de twijfel: zouden ze op zo’n korte tijd – met één EP – een boeiende liveshow kunnen neerzetten? Het antwoord was zonder twijfel ja.

  Excellentie, lef en présence

  Reeds uitgebrachte nummers zoals ‘Midnight Blue’ werden warm onthaald, maar dat gold zeker ook voor het nieuwe tracks. Al kwam het eerste echte hoogtepunt er in de vorm van hitje ‘Tricks’. Het was bijna verbazingwekkend om te zien hoe het vijftal op elkaar ingespeeld was. De band speelde met een voortreffelijke excellentie, lef en présence, de arrangementen en vocalen vloeiden vlot in elkaar over. De heerlijk uitgesponnen nummers werden nooit te lang, alles leek perfecte plooi te vallen. Dat de band een hoog J. Bernardt meets Faces on TV gehalte heeft, nemen we er maar al te graag bij. Daarvan kan je namelijk nooit genoeg van hebben, wat ons betreft dan toch.

  Dat er in onze Belpop opnieuw een sterke band ontsprongen is, bewees Jaguar Jaguar gisteren in de AB. Het is een kunst om een fijne studioplaat te maken, maar het is goud waard om live te kunnen boeien. Het is alvast iets waar ze uitstekend in geslaagd zijn, dat bewees alvast menig paar dansbenen in de AB Club.

  Jaguar Jaguar speelt nog op verscheidene plekken dit jaar. Alle informatie via hun Facebook-pagina.

  Setlist Jaguar Jaguar @AB Club (26.02)

  You Got Me
  Midnight Blue
  Never Took Time
  Tricks
  Crystaline
  Fever
  Tease Me
  So Long
  Bis: Kind

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie
  "Het is een kunst om een fijne studioplaat te maken, maar het is goud waard om live te kunnen boeien. Het is alvast iets waar ze uitstekend in geslaagd zijn, dat bewees alvast menig paar dansbenen in de AB Club."Jaguar Jaguar @AB Club: excellentie, lef en présence