More

  Interview TWOFVCE: “We zijn nog niet op het eindpunt van wat onze stijl juist is.”

  Advertentie
  Advertentie

  -

  De Antwerpse band TWOFVCE weet elektronica te combineren met elementen van soul. Wie eens naar de lijst van bandleden kijkt, ziet opmerkelijke namen staan. Wij hadden afgelopen week met die heren een interessant gesprek na hun show op Linkerwoofer. 

  Hoe was het voor jullie om een thuismatch te spelen op Linkerwoofer? 

  Mo Clinton: We kwamen aan op het festival en hadden even de mainstage gecheckt voor onze show. Er was ogenschijnlijk nog niet zoveel volk op het festival. Na het eerste nummer keek ik in de tent op en zag dat die vrij vol zat. Het was beestig. 

  John Westminster: Ja, het was écht super! De tent stond goed vol tot aan de PA. 

  Over de bandnaam ‘Twoface’ veronderstel ik? Vanwaar komt die? 

  J. Grant: Wij (n.v.d.r.: Mo & J.) zijn met twee begonnen. We kennen elkaar als sinds dat we 11 jaar oud zijn en spelen al een hele tijd muziek. In die loop der jaren hebben wij allerlei bands gehad en zijn dan uiteindelijk met twee iets begonnen. Het was Mo’s idee om onszelf ‘Twoface’ te noemen omdat we met twee waren. Op muzikaal vlak proberen we ook twee gezichten te hebben. De elektronica proberen we te combineren met elementen van soul en funk. 

  Mo Clinton: In alle eerlijkheid: het is ook gebaseerd op het karakter van Batman (lacht)! De naam kwam in het begin inderdaad uit het feit dat we met twee waren, maar ik vond het ook indertijd altijd het beste karakter van Batman. Gotham zit vol interessante figuren: van good guys tot bad guys. Het personage van Harvey Dent gaat van de meeste goede naar een superschurk. Dat is conceptueel echt prachtig! Eender wie kan eender wie worden. In TWOFVCE zijn er geen regels. We zijn met vier en schrijven met vier. 

  Julian Sheffield: Het heeft zijn twee kanten. Het is goed, maar soms is het ook wel moeilijk om de vier meningen te combineren. 

  J. Grant: Neem nu onze vorige EP. We hebben er twee jaar over gedaan om een opvolger te maken, omdat we verschillende meningen hadden. We hebben er nu wel ook uit geleerd om beter compromissen te sluiten.

  In 2018 brachten jullie debuut EP ‘Okinawa’ uit, eerder dit jaar volgde ‘Always Behind’. Begin deze maand brachten jullie nieuwe single ‘Tides’ uit. Het gaat erg vlot? 

  Mo Clinton: Het gaat nog sneller gaan (lacht)! De volgende single komt al in september uit. Het wordt een typisch TWOFVCE-nummer, in de zin van het downtempo. Het zal een samenwerking zijn met de Antwerpse zangeres Dolores. 

  Julian Sheffield: ‘Tides’ is het voorbeeld van de twee gezichten van TWOFVCE. De single is een soort van uitstapje. Meer ritme, bijna deephouse-achtige invloeden. Het is iets totaal anders, maar toch met een TWOFVCE karakter.

  Is dit dan de toekomstige sound? 

  J. Grant: Neen. Het is echt gewoon een uitstapje. In onze vorige EP hadden we bijvoorbeeld nummers die meer richting indie gaan, terwijl andere nummers meer uptempo waren. Het is onze kracht om te kunnen variëren. 

  Mo Clinton: Het is wel zo dat we inhoudelijk waarschijnlijk niet meer terug gaan. Al onze komende nummers gaan niet in het tempo van ‘Tides’ zijn, maar we hebben wel een manier gevonden om die elektronica beter te integreren. We zijn er nog in aan het groeien. We zijn nog niet op het eindpunt van wat onze stijl juist is. 

  Ik las dat jullie als eens durven onderling wisselen van instrument? 

  Mo Clinton: Het is eigenlijk een misinterpretatie van onze bio! Wij hebben twee multi-instrumentalisten. Ik speel bijvoorbeeld gitaar, orgel, synth, terwijl J. soms live bassen of keys speelt. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om dé bassist van TWOFVCE aan te duiden. We spelen onderling gewoon veel instrumenten, eerder dan dat we onderling van instrument wisselen. 

  Voor wie blijven jullie hier op Linkerwoofer nog hangen? 

  Mo Clinton: Warhola wouden we zien. Die hebben we gezien. 

  J. Grant: Ik wil heel erg graag The Sore Losers zien.

  Mo Clinton: Ik wil ook wel Intergalactic Lovers zien. Die samenzang en smoothness is echt goed. Én morgen Gestapo Knallmuzik uiteraard nog!

  Fans van vinyl kunnen een kijkje nemen op de ‘Vinyl Moon Volume 046: Cosmic Blues’. Daarop is ‘Evil Men’ van TWOFVCE te vinden. Alle info via deze link. 

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie