HOGENT slaat handen in elkaar met 4 nachtclubs: nieuw concept ‘Route 9000’ maakt studenten wegwijs in Gentse nachtleven

De Hogeschool Gent slaat de handen in elkaar met 4 toonaangevende Gentse clubs op donderdag 10 oktober. Het nieuwe project krijgt de naam ‘Route 9000’ en is gericht op studenten die de start van het nieuwe academiejaar willen vieren. Elke club – Millie Vanillie, Charlatan, AM Club en Club 69 – zal zich toeleggen op een specifiek muziekgenre, gaande van house tot techno, urban tot eclectic, R&B tot HipHop.

Het officiële startschot van het academiejaar wordt op maandag 23 september gegeven. Echter wordt verwacht dat HOGENT-studenten meer zullen uitkijken naar donderdag 10 oktober. HOGENT lanceert dan namelijk hun gloednieuw feestconcept ‘Route 9000’.

Nieuw concept laat nieuwe studenten kennismaken met Gentse nachtleven

Jan Desmet, hoofdmedewerker van Stuvo, vertelt: “Naar jaarlijkse gewoonte geven we bij de start van het academiejaar een feest in de concertzaal van Kunstencentrum Vooruit om de studenten te verwelkomen. Dit jaar hebben we echter samen met het Gentse nightlife bureau ‘Nasty Mondays’ een nieuw concept uitgewerkt: Route 9000. Het doel is om nieuwe studenten te laten kennismaken met het Gentse nachtleven – dat ze ongetwijfeld ook zonder onze hulp zouden ontdekken (lacht) – en weerkerende studenten te verenigen met hun studiegenoten tijdens een vree wijs nachtje uit.

Elke student kent de Overpoort, maar Gent heeft natuurlijk nog veel meer uitgaansmogelijkheden te bieden en daarom kozen we bewust voor clubs die op wandelafstand van elkaar liggen en gesitueerd zijn in het historisch centrum. De 4 deelnemende clubs zijn Millie Vanillie, Charlatan, AM Club en Club 69. Elke club zal zich richten op een specifiek muziekgenre, gaande van house tot techno, eclectic tot urban, R&B tot HipHop en wist de beste artiesten van het moment te boeken. Bij deze roep ik dan ook alle studenten op om als de bliksem 10 oktober in hun schoolagenda te markeren!”.

Headliner Nico Morano

Route 9000 zal inzetten op zowel lokale als nationale talenten. In Charlatan kan je terecht voor techno en deep house van de bovenste plank. Als absolute headliner wisten ze niemand minder dan Nico Morano te strikken. Deze immens populaire artiest is gekend van zijn eigen concept ‘Ontourage’ waarbij hij steeds voor een select publiek op unieke locaties het beste van zichzelf geeft. De opening in de Belgica zaal wordt verzorgd door de winnaar van de Poppunt wedstrijd. Om deel te nemen aan deze wedstrijd moet je een DJ zijn die studeert aan HOGENT.

Club 69 staat garant voor de beste tropical en HipHop vibes. Jolien Roets, de presentatrice van Qmusic, en haar vriend Hakim, de broer van Faisal die alom gekend is van zijn deelname aan De Slimste Mens, brengen een all night B2B-set. In Millie Vanillie staan de Gentse helden Big Poppe en Black Frank op het programma, die de studenten zullen verwennen met de diepste R&B classics.

In AM club tenslotte kan je genieten van de allround sets van o.a. Studio Brussel-DJ’s Amber Broos en Shizzle Le Sauvage. Amber Broos is de zestienjarige DJ en producer, die wekelijks de filefuif op Studio Brussel mag verzorgen. Voor Shizzle Le Sauvage, ook resident DJ bij StuBru, zijn genres minder belangrijk, zolang het maar funky is. Feest verzekerd!

Dit alles en nog veel meer donderdag 10 oktober op Route 9000! Alle informatie via www.route9000.be

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in