More

  Halloweens ‘Morning Kiss At The Acropolis’: Melancholische tevredenheid (★★★★)

  Advertentie

  -

  Halloweens is een zijproject van Justin Hayward-Young en Timothy Lanham, normaal respectievelijk zanger en gitarist van Britse indierockband The Vaccines. Vandaag brachten ze hun eerste album, ‘Morning Kiss At The Acropolis’, uit. 

  Het album staat vol ouderwetse, maar o zo geweldige indienummers. De songs klinken goed en de teksten zitten vol met de gebruikelijke sarcastische humor van zanger Justin Hayward-Young. Zo lacht hij in het nummer ‘Pizza Shop by Poison Beret’ met ananas op pizza.

  The Vaccines

  ‘Morning Kiss At The Acropolis’ zou een album van The Vaccines kunnen zijn, maar toch klinkt het anders. Het is melancholischer en het valt op dat de zanger meer zijn eigen ding kon doen. Er staan enkele pareltjes op, maar soms klinkt het geheel een tikkeltje saai samen. Er is misschien net niet genoeg afwisseling. Toch is dat muggenziften. Want het album levert over het algemeen hele goede muziek.

  Het beste album op het album is, zonder enige twijfel bij ons, ‘Ur Kinda Man’. De piano-intro brengt al meteen een lach op je gezicht. Wanneer je de warme stem van de zanger hoort, ben je meteen verkocht. Je kan je goed inleven in het nummer, hoewel het ook best grappig is. Zo zag het personage al zijn vrienden trouwen, maar hij trouwde niet omdat hij een te grote rotzak is. Toch is hij extreem verliefd op het meisje waar hij over zingt.

  Een ander prachtig nummer is ‘Broken English’. Het neemt je mee op een mooie trip down memory lane. De nostalgische muziek laat je meewiegen en is perfect op de achtergrond. Alles is perfect in harmonie bij dit nummer.

  ‘Morning Kiss At The Acropolis’ is een geweldig album om op de achtergrond af te spelen, of om te beluisteren als je je nostalgisch en melancholisch voelt. De muziek is rustig en geeft je een gevoel van tevredenheid.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  'Morning Kiss At The Acropolis' is een geweldig album om op de achtergrond af te spelen, of om te beluisteren als je je nostalgisch en melancholisch voelt. De muziek is rustig en geeft je een gevoel van tevredenheid.Halloweens 'Morning Kiss At The Acropolis': Melancholische tevredenheid (★★★★)