Gloednieuwe single van Equal Idiots: ‘Run’

De Equal Idiots zijn terug met nieuw werk! Het Kempense duo bestaande uit Thibault Christiaensen (zang, gitaar) en Pieter Bruurs (drums) zijn er na lang wachten met een nieuwe single ‘Run’. 

Het was sinds 2017 wachten op nieuw materiaal van Equal Idiots. De nieuwe single ‘Run’ werd opgenomen in de Hightime Studio die niet langer in de Kempen ligt, maar in het landelijke en pittoreske Donk, nabij Herk-de-Stad, waar enkel de hagelkanonnen van de groente- en fruitboeren meer lawaai maakten dan Pieter en Thibault. Net als bij debuutplaat ‘Eagle Castle BBQ’ werd ook nu producer Thomas Valkiers ingeschakeld.

Onvermijdbare volwassenheid

Nieuwe single ‘Run’ gaat over de worsteling met het sluimerende ouder worden en de onvermijdbare volwassenheid, waarvan niet valt weg te lopen, maar tegelijkertijd ook over het uitkijken naar én omarmen van een rustig gezinsleventje met de lieven en het toekomstbeeld van een eigen stek.

Voor ‘Run’ haalden Equal Idiots alle versterks van zolder. Het resultaat is dan ook een krachtige, intensieve, energieke single. Het werd tijdens het opnemen zo luid dat de heren gehoorbescherming moesten dragen tijdens het spelen van de track. ‘Run’ is het voorproefje van de tweede Equal Idiots-plaat. De heren werkten de laatste tijd aan nieuwe nummers, een releasedatum is er nog niet.

LIVE:

09.08 Nirwana Tuinfeest (NL, Main Stage, 15:20-16:05)
17.08 Pukkelpop (Main Stage, 14:40-15:30)

Volg voor meer