Voltage Festival viert vijfjarig bestaan met Ben Klock, Fjaak, Dax J en meer

© Voltage Festival

© Voltage Festival

Voltage Festival viert dit jaar z’n houten jubileum en doet dat met een huiveringwekkend goeie line-up. Ze strikten voor deze editie enkele van de grootste techno kleppers zoals Ben Klock, Fjaak, Dax J, I Hate Models, Blawan en veel meer. 

Vijf jaar bestaat het Voltage Festival in Zwevegem al. Het festival vindt plaats in een verlaten elektriciteitscentrale, de Transfo site in Zwevegem. De artiesten op de line-up worden ieder jaar verdeeld over drie stages: de Anode, de Turbine en sinds vorig jaar werd daar de Rotor stage aan toegevoegd. Iedere dag krijgen verschillende organisaties de kans om er hun eigen stage te hosten en om hun selectie aan DJ’s los te laten op de Voltage-fans.

Dit jaar zal onder andere het razend populaire Parijse collectie Possession, feestconcept Deep In House, Initiate X Form and Function, Stygian’s River en  RIMBU en Kozzmozz. Op de schitterende affiche zijn dit jaar onder andere: Ben Klock, Dax J, Fjaak, Blawan, Rebekah en I Hate Models te vinden. Verder onder meer: Cassegrain (live), Lucy, Luigi Tozzi (live), Hadone, Gaal, Haissem, J.Køps, VTSS en Border One. 

De Transfo site wordt ieder jaar tot het epicentrum van de techno en house omgetoverd. Ook visueel biedt Voltage Festival spektakel. Zo wordt alvast spektakel belooft aan de Rotor stage, met projecties, een epische lichtinstallatie en adembenemende visuals. Of ga zondag eens langs aan de RIMBU stage, voor een junglefeest tussen de takken van de bomen.

Suggesties van de chef

Organisator Steven Van Belle aka Parallel Circuit is trots op de vooruitgang die Voltage Festival op slechts 5 jaar heeft geboekt. “Wat in 2013 begon als een lokale radioshow (Ohm), groeide uit tot meerdere Ohm-feesten en resulteerde in 2015 zelfs tot de eerste editie van Voltage Festival. Inmiddels zijn we al aan onze 5e verjaardag toe en hebben we immens veel geleerd op vlak van programmatie, productie en organisatie. We zijn fier dat Voltage Festival inmiddels tot de grotere spelers in de Belgische technoscene is uitgegroeid”.

© Voltage Festival

Daarnaast heeft hij ook enkele suggesties voor de bezoekers op muzikaal vlak: “Ik vind dat we dit jaar onze beste line-up ooit hebben. Ik denk maar aan onze boeking van een van de grootste techno DJ’s ter wereld: Ben Klock. Daarnaast hebben we ook de meest-gevraagd DJ’s van het moment zoals Dax J, Fjaak, Blawan, Rebekah en I Hate Models op ons programma. Tenslotte zijn we ook blij dat we het podium kunnen bieden aan (inter)nationale opkomende talenten als VTSS, Border One en Nur Jaber. Het leuke is dat bezoekers misschien naar Voltage Festival komen om Ben Klock te zien en terwijl een van de opkomende talenten leren kennen en fan worden voor het leven. Dat is wat mij als booker enorm gelukkig maakt!”.

Internationale bekendheid

Dankzij de balans tussen jonge, vaak lokale talenten én grote artiesten, weet Voltage Festival op heel wat (inter)nationale bekendheid te rekenen. Parallel Circuit: “Vorig jaar verwelkomden we zo’n 6.000 bezoekers uit 30 verschillende landen. Onder het motto ‘stilstaan is achteruitgaan’ willen we voor onze vijfde editie dat record zeker verbreken. We leggen de lat op zo’n 7000 bezoekers verspreid over 2 dagen. We hebben trouwens nu al ticketkopers uit Nieuw-Zeeland, Zuid-Korea, USA, Australië, Oostenrijk, UK, Frankrijk, Nederland, … die op 10 en 11 augustus naar Zwevegem zullen afzakken!”.

Voltage Festival, 10 en 11 augustus in Zwevegem. Tickets & Info: voltagefestival.com

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in