Tweede festivaldag Cirque Magique: beukende techno en vernieuwde stages

© Cirque Magique

© Cirque Magique

Dit weekend kan je in Ledegem terecht voor één van de meest feeërieke festivals van ons land. Het driedaagse festival is een weekend lang de thuisbasis voor de beste elektronische muziek en de meest magische acts. Cirque Magique is dit jaar toe aan zijn vijfde editie, met tal van nieuwigheden. Een overzicht van de tweede festivaldag. 

Cirque Magique-bezoekers konden op de tweede dag terecht op de Circodrome stage voor de beukende techno beats van onder meer Dave Clarke, Luke Slater en SHDW & Obscure Shape. Op de Centropolis werd enkel de beste house gebracht door onder andere Patrick Topping, Paco Osuna en Richy Ahmed. Op de Mirador stage werden bezoekers gekatapulteerd naar de heerlijke jaren ’90, met op de line-up Zolex, M.I.K.E. / Push, Dj Ghost en meer! Tenslotte konden de festivalgangers ook een dansje (en een plasje) wagen op de Toilet stage, op de camping stage konden ze terecht voor een heuse afterparty.

Centropolis Stage / © Leyle Hesna
Centropolis Stage / © Cirque Magique

De camping ontwaakte gisteren om 10 uur onder de beste muziek gebracht door vi.be-winnaar Iblical. Met zijn opbouwende wake-up set wist hij perfect de kampeerders in de juiste mood te brengen. Toen de festivaldeuren om 12 uur openden, zat de sfeer er dan ook onmiddellijk goed in. Dit was trouwens ook het moment dat de nieuwe stage designs voor het eerst werden onthuld. De Centropolis is het vernieuwde en ultramoderne hoofdpodium van de weide. Visueel werd het een mix van strak design, heldere kleuren en speelse elementen. De Mirador stage werd ook in een compleet nieuw jasje gestoken, het leuke was dat de bezoekers deze stage konden beklimmen om er te dansen en te genieten van een prachtige zonsondergang.

De (ver)nieuw(d)e stages boden op zaterdag het podium aan de beste artiesten uit de house, techno en retro scene. Op de Circodrome stage keken de bezoekers uit naar de harde techno sets van SHDW & OBSCURE SHAPE, Perc, Luke Slater en Dave Clarke, die de stage afsloot. Op de Centropolis genoten de festivalgangers van zweverige house sets gebracht door onder andere Butch, Richy Ahmed, Paco Osuna en Patrick Topping. De Mirador was het retro paradijs met absolute toppers aan het roer als Zolex, Frank Biazzi, M.I.K.E. / Push en DJ Ghost. Het toilet werd opgevrolijkt door de muziek van Beewee, René Opsedee en Lebawski.

Circodrome Stage / © Nachtschaduw

Wie even nood had om te bekomen van al de muziek- en dansgekte, kon ontspannen in de chill area. Deze was, net als voorgaande jaren, voorzien van de lekkerste foodtrucks en de leukste shops.

Dit jaar koos de CM-organisatie voor 8 unieke shops waarvan 5 compleet nieuwe! Bij Zen Massage kon je terecht voor een ontspannende massage. Zolderpracht en Opgefleurd stelden hun collectie vintage kledij en met bloemen versierde hoeden tentoon. Diehard fans konden dan weer bij Ben’Ink Tattoo het Cirque Magique-logo (of een eigen ontwerp) laten vereeuwigen op hun lichaam.

Het gespecialiseerde team van Beauty On Wheels toverde in no-time elke festivalganger om tot de mooiste van het terrein. Indian Jewellery zorgde met hun aanbod aan Indische zilveren en vergulde juwelen voor dé eye-catcher die perfect paste bij elke festivaloutfit. Tenslotte waren ook Dr. Ballon, waar lachbuien verzekerd werden, en A Pulleke, een Antwerpse winkel die zelfontworpen kledij verkocht, aanwezig op Cirque Magique.

© Steven Elias
© Steven Elias

In de chill area konden de bezoekers ook hun energielevel terug op peil halen bij een van de tientallen foodtruck: Chez Rose, It’s a wrap, #Falafel, W.A.Y.S. Fest, Frietjes&Groentjes, Luku, Paul’s Boutique,Taste Of Asia, Little Italy, ChopChop, Holy-Crêpe, Verkindere Friet, Verkindere Burger, Bamboudha, Zucchero Confiserie en W.A.Y.S. Camping. Ze voorzagen de festivalgangers met authentieke en ambachtelijke gerechten, die ze cashless konden aankopen.

Omstreeks 02u. knalden Dave Clarke, Patrick Topping en DJ Ghost de laatste beats door de boxen. De kampeerders konden op de afterparty nog hun laatste adem uitblazen tijdens de sets van D-nox en Plastic Dreams-legende Jaydee. Om 4 uur keerde uiteindelijk iedereen tentwaarts voor de voorlaatste nacht onder de sterren.

Lees ook:

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in