More

  The Strokes naar Rock Werchter op vrijdag 3 juli, ook naar Best Kept Secret 2020

  Advertentie

  -

  Breaking news! The Strokes komen naar Rock Werchter. Op vrijdag 3 juli. Tot nog toe speelden de New Yorkers één keer in België: op 26 februari 2002 was dat, in de Brusselse Ancienne Belgique. Terugkeren doen ze groots. Op Best Kept Secret zullen ze het hoofdpodium op zaterdag 13 juni afsluiten.

  Elf acts voor Rock Werchter 2020 liggen vast. Pearl Jam, Pixies en Wilco zijn bevestigd voor donderdag 2 juli. The Strokes zijn er op vrijdag 3 juli. Kendrick Lamar, Twenty One Pilots, Faith No More en The Streets op zaterdag 4 juli. System of A Down, Thom Yorke Tomorrow’s Modern Boxes en Yungblud komen naar Werchter op zondag 5 juli. Meer nieuwe namen voor Rock Werchter 2020 volgen vrijdag om 16u.

  ‘Is This It’ (2001) van The Strokes is ontegensprekelijk de beste Amerikaanse rockplaat van de 21ste eeuw. En een van de beste debuten aller tijden. Zonder dat album en die groep zou er vermoedelijk geen sprake zijn geweest van Arctic Monkeys, Franz Ferdinand of The Killers. Het is naar alle waarschijnlijkheid de gitaarplaat die rock heeft gered toen dat dreigde opgegeten te worden door dance. Evenaren was quasi onmogelijk maar de groep heeft de lat wel zeer hoog laten liggen. Raadpleeg daarvoor nummers als ‘Reptilia’, ’12:51’ en ‘You only live once’. De jongste jaren waren The Strokes zo goed als onbeschikbaar. ‘Sorry’, zegt zanger Julian Casablancas daarover. ‘We hebben het voorbije decennium vakantie genomen. Maar nu zijn we ontdooid en weer helemaal terug’. Met een zesde album van de originele vijf leden en een lange concertreeks. Eindelijk nieuw materiaal, eindelijk weer live, eindelijk in Werchter.

  Ook naar Best Kept Secret

  The Strokes is de derde headliner van Best Kept Secret. Op zaterdag 13 juni sluit de band uit New York het hoofdpodium van het festival af. Dit betekent een unicum op de Nederlandse festivalweides: veertien jaar geleden speelde The Strokes voor het laatst in ons land. De achtste editie van Best Kept Secret vindt plaats van 12 tot en met 14 juni in Hilvarenbeek. Eerder maakte het festival de komst van onder meer Massive Attack en The National (10 years of High Violet) bekend. De kaartverkoop voor Best Kept Secret is gestart. Tickets zijn beschikbaar via bestkeptsecret.nl/tickets.

  Rock Werchter 2020, van donderdag 2 tot zondag 5 juli in het Festivalpark in Werchter. Tickets & Info: rockwerchter.be

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer