More

  Suikerrock Dag 2: Oneindige regenbuien, maar steengoede muziek van SONS, Zwangere Guy, Goose en Dimitri Vegas & Like Mike

  © Steven Elias

  Suikerrock Dag 2: Oneindige regenbuien, maar steengoede muziek van SONS, Zwangere Guy, Goose en Dimitri Vegas & Like Mike

  -

  Dat ons land er eentje van extremen is, werd alweer bewezen. Na een bloedhete dag krijgt Tienen een non-stop portie regen te verwerken. Gelukkig was er alweer steengoede muziek met o.a. Goose, Zwangere Guy, SONS en headliners Dimitri Vegas & Like Mike. 

  MEDS

  © Steven Elias
  © Steven Elias

  Ze moest letterlijk 50 meter stappen van haar thuis op de Grote Markt tot aan het hoofdpodium van Suikerrock. Het was voor de jong, getalenteerde dan ook een thuismatch. MEDS stond eerder reeds in het voorprogramma van dat andere R&B-talent Tsar B.

  Met nog maar twee singles uitgebracht is MEDS bij het grote publiek nog een onbekende, al waren er desondanks de regen én het vroege uur wel al wat festivalgangers opgedaagd. Toeschouwers die ze zonder moeite om haar vingers kon winden, met de flinke portie présence en zelfvertrouwen die ze uitstraalde. Tijdens haar set hoorden we excellente versies van singles ‘Another Lady’ en ‘How Do I Know’, maar ook nieuw werk zoals ‘Sativa’. Ze bracht een veelbelovende set, eentje die haar een eerste voorzichtige voet in de Belgische R&B-scène liet zetten.

  Black Leather Jacket

  © Steven Elias
  © Steven Elias
  © Steven Elias

  Hierna was het de beurt aan de heren van Black Leather Jacket. Het drietal uit het Antwerpse Essen schudde met hun loeiharde gitaren Suikerrock voor het eerst écht wakker. Hun rauwe garagerock kan je misschien kennen van single ‘Village People’ en die andere single ‘Western World’. Diezelfde muziek leverde hun trouwens in 2017 ook een finaleplek in De Nieuwe Lichting op. Kortweg knallend.

  SONS

  © Steven Elias
  © Steven Elias
  © Steven Elias

  Onvermoeibaar lijken ze wel. Hun festivalzomer telt niet minder dan 20 shows in binnen-, en buitenland. Afgelopen jaar waren de heren reeds op Werchter en Suikerrock te vinden en dat enkele maanden na het winnen van StuBru’s Nieuwe Lichting. Ze zijn ondertussen meer op festivals dan hun hometown Melsele te vinden.

  Met hun onlangs uitgebrachte debuutplaat ‘Family Dinner’ onder de arm brachten de heren zoals verwacht snedige garagepunk. Passeerden onder andere de revue: die heerlijke titeltrack ‘Family Dinner’ en die opvallende cover ‘Lonely Boy’ van The Black Keys. We moeten het toegeven, de heren deden hun uiterste best om ons die oneindige regenbuien te doen vergeten. Een onmogelijke opdracht die bij momenten zo goed als slaagde. Wat een feestje trouwens op hit ‘Ricochet’!

  Zwangere Guy

  © Steven Elias
  © Steven Elias
  © Steven Elias

  Met regenbuien die niet maar leken te stoppen, besteeg Brusselse rapkoning Zwangere Guy het hoofdpodium in Tienen. Onder luid geroep van talloze fans zette ‘Wie Is Guy?’ zijn set in. We kunnen het niet anders beschrijven dan vol toewijding, passie en emotie. Zo zette hij ‘Gorik Pt.1’ zelfs een tweedemaal in. Dat het bij Guy ook steevast een feestje is, bewees hij alweer met de talloze moshpits die hij in gang zette. Tienen droeg hem op handen, maar toch werd zijn oproep om “die paraplu weg te doen” naarstig genegeerd.

  Goose

  © Steven Elias
  © Steven Elias

  Met de Kortrijkzanen van Goose zette Suikerrock het feestje onbetwist verder. Met Goose Nonstop hebben de heren hun shows naar een nieuw niveau weten halen. Goose Nonstop betekent één lange rave.

  De heren schotelden ons hun klassiekers voor in een strak jasje. Sterk. Duister. Bonkend. Dat Goose ondertussen weet hoe een publiek te bespelen, was des te meer duister. Niemand bleef stilstaan, al zeker niet op die knallers zoals ‘Can’t Stop Me Now’, ‘Call Me’ en klassiker ‘Synrise’.

  Dimitri Vegas & Like Mike

  Afsluiter voor de tweede dag van Suikerrock waren EDM-koningen Dimitri Vegas & Like Mike. Voor de gelegenheid waren de heren in sneltempo na hun set op Tomorrowland – onder politiebegeleiding – naar Tienen afgezakt. We laten de foto’s voor zich spreken.

  © Steven Elias
  © Steven Elias
  © Steven Elias
  © Steven Elias
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie