More

  Suikerrock Dag 1: Bloedheet, zwoel feestje met o.a. Bazart en Arsenal

  Advertentie

  Suikerrock is dit jaar aan zijn 33ste editie toe. Een tropische editie weliswaar, met temperaturen die ruim voorbij de 30 graden gaan. Het festival heeft zoals steeds de beste binnen-, en buitenlands acts weten strikken. Op de eerste festivaldag zijn onder andere Tom Odell, Bazart, Tourist LeMc en Arsenal te zien. 

  Yves Paquet

  © Steven Elias

  De Belgische, met Braziliaanse roots, Duitstalige Yves Paquet was voor de gelegenheid afgezakt naar suikerstad Tienen. De tropische temperaturen én het vroege uur – het was namelijk nog maar iets na 16 uur – zorgden voor een magere opkomst.

  Paquet wist een afwisselende set te brengen, met onder andere een smooth bijna groovy versie van hit ‘UFO’. De heren van The Subs waren er jammer genoeg niet bij. Special guest van dienst waren wel enkele lokale jongeren van Youth For Climate die hij in zijn eindsong ‘Talk About The Weather’ meenam op het podium. We moeten toegeven, het zag er allemaal wat knullig en onwennig uit, we hadden de song liever in zijn puurheid gezien. Verder brachten Paquet en band fijn nieuw werk zoals ’25/28′, een op 90’s punk geïnspireerde track.

  Emma Bale

  © Steven Elias
  © Steven Elias

  Het is al van 2014 geleden dat de toen 14-jarige Emma Bale deelnam aan The Voice Kids. In de loop der jaren doorging Emma Balemans – zoals ze echt heet – een waren evolutie. Waar ze in het begin met haar debuut EP ‘My World Untouched’ schattige gitaarmuziekjes bracht is ze helemaal doorgegroeid naar sterke popsongs.

  Van haar set onthouden we vooral de krachtige, tevens catchy versies van ‘Cut Loose’ en ‘Curaçao’. Verder merkten we een rustige versie van ‘This Way’ van de Amerikaanse singer-songwriter Khalid op, al bleek dat geen ideale combinatie met deze hete temperaturen. Balemans beloofde ook naarstig te werken aan nieuw werk, met als hoogtepunt een voorproefje van ‘Go Stronger’. We zijn benieuwd om deze in de studioversie te horen.

  Tom Odell

  © Steven Elias

  De Britse singer-songwriter Tom Odell kent iedereen wel van zijn hit ‘Another Love’. Al is de man zoveel meer dan die ene song. Odell wist zijn romantiek – desondanks enkele regendruppels – naar Tienen te brengen. Odell bracht afgelopen jaar zijn derde langspeler ‘Jubilee Road’ uit, al hoorden we daar weinig nummers van. De suikerstad kon Odell’s performance wel smaken, dat bewees de goed gevulde Grote Markt.

  Tourist LeMc

  © Steven Elias
  © Steven Elias

  Antwerpeneir Tourist LeMc bracht afgelopen zijn derde langspeler ‘We Begrijpen Mekaar’ uit. Die plaat stelde hij afgelopen maand reeds voor op Rock Werchter en nu ook op Suikerrock.

  Tourist begon rustig aan zijn set, maar wist die snel naar meerdere hoogtepunten te leiden. Zo mondde ‘We Begrijpen Mekaar’ uit in een climax, zoals enkel de Oscar en zijn wolven en Bazart’s van deze wereld kunnen. Voor de gelegenheid nam Tourist ook enkele gastartiesten mee, zo zagen we Alice On The Roof langskomen bij ‘Oprechte Leugens’ en Wally voor ‘Horizon’. Tourist wist de Grote Markt helemaal in te pakken, al leek het merendeel zijn Antweirps niet te verstaan.

  Bazart

  © Steven Elias
  © Steven Elias

  De afgelopen jaren trokken ze langs uitverkochte Sportpaleizen, Lotto Arena’s en Ancienne Belgique’s. Met hun tweede plaat ‘2’ zette de heren hun veroveringstocht langs Nederlandstalige harten verder.

  Bazart wist met een knaller te openen. Bij de start van hun set openden de heren sterk, al zagen we enkel Oliver Symons en Simon Nuytten. Op ‘Echo’ viel het achtergronddoek met een knal naar beneden en onthulde Daan Schepers en drummer Robbe Vekeman. Het was het begin van de onuitputtelijke energiebom die Mathieu Terryn is. Zo moedigde hij de Grote Markt meermaals aan tot dansen. Hits ‘Ademnood’, ‘Voodoo’ in The Subs-remix en ‘Nacht’ passeerden de revue. Voor de gelegenheid was de Nederlandse – al woont ze klaarblijkelijk in Gent – Eefje de Visser afgezakt naar Tienen.

  Verder brachten de heren een heleboel speciale effecten mee naar Tienen. Zo knalde een vuurwerkwaterval uit de nok van het podium op ‘Goud’ en dwarrelde een ton confetti door de Tiense lucht op ‘Grip (Omarm Me).

  Arsenal

  © Steven Elias
  © Steven Elias

  Afsluiter van dienst was het bonte gezelschap van Arsenal. Én hoe deden ze dat dan ook! De band rond Hendrik Willemyns en John Roan bracht een knallende show met een exotisch jasje. Met hun talloze hits zoals ‘Amplify’, ‘Estupendo’ en ‘Lotuk’ wisten ze iedereen aan het dansen te krijgen. Een speciaal plekje in ons hart veroverden ze met het extra-exotisch intermezzo in afsluiter ‘Melvin’.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer