More

  © Steven Elias

  Rock Zottegem Dag 2: Mooneye opent sterk in Zottegem, Interpol speelt strakke set

  -

  Tweede dag van de jubileumeditie van Rock Zottegem. Na een heleboel gitaren krijgen we vandaag een gevarieerde affiche. Vandaag onder andOp de affiche onder andere Interpol, Arsenal, Boef, maar ook Nieuwe Lichting-winnaar Mooneye. 

  Mooneye

  © Steven Elias
  © Steven Elias
  © Steven Elias

  Een festival openen, het is niet de meest makkelijke spot. Toch wist kersvers Nieuwe Lichting-winnaar Mooneye, Rock Zottegem erg vroeg richting Main Stage te lokken. We merkten voetgetik, geklap en zelf de eerste voorzichtige danspassen op. Met slechts één debuut EP onder de arm wisten de heren ook de volledige set – die uit een halfuur bestond – te boeien.

  Ook voor nieuwe songs was er plaats, zo merkten we het fijne nieuwe ‘Nothing Ever Happens’ op. Afsluiten deed de band met hun bekendste song ‘Thinking About Leaving’, alvorens ze zich naar hun volgende festival haastten. Talentvolle band, dat zeker. We houden ze alvast in het oog.

  Boef

  © Steven Elias
  © Steven Elias

  Hierna was het de beurt aan Nederlands enfant terrible Boef. De rapper kreeg de ondertussen aardig volgelopen tent aan het bewegen, met zijn hits als ‘Krantenwijk’ en ‘Patsergedrag’ slaagde dat moeiteloos. Niets memorabel, maar wel entertainend. Het aanwezige publiek smaakte de act.

  Walk Off The Earth

  © Steven Elias
  © Steven Elias

  Volgende die Rock Zottegem in vuur en vlam mocht zetten was de Canadese indieband Walk Off The Earth. De band scoorde in 2012 een hit met een cover van Gotye’s ‘Somebody That I Used To Know’. We moeten het toegeven: we hadden al niet te hoge verwachtingen van de band, maar wat een verrassing! De band rond Ryan Marshal, Sarah Blackwood, Gianni Luminati en Joel Cassady vuurde een uur lang covers en krachtige popsongs op het publiek af. Dat alles werd afgesloten met een salvo aan confetti.

  Tears For Fears

  © Steven Elias

  Dat Zottegem klaar was voor een stevige portie nostalgie, bewees het enthousiasme bij Tears For Fears. Het Britse popduo rond Roland Orzabal en Curt Smith opende hun set met monsterhit ‘Everybody Wants to Rule The World’. Een hele reeks hits volgden zoals het heerlijke ‘Sowing the Seeds of Love’ en ‘Pale Shelter’. Het oog wilt oog wat, moeten ze gedacht hebben. Zo had de band tal van ledstrips meegenomen om hun songs te ondersteunen. Het einde van hun nostalgische trip down memory lane werd ingeluid met ‘Head Over Heels / Broken’ en tenslotte ‘Shout’.

  Live

  © Steven Elias
  © Steven Elias
  © Steven Elias

  Volgende aan zet was de Amerikaanse rockband Live. Desondanks dat de band afgelopen jaar hun nieuwe EP ‘Local 717’ heeft uitgebracht, hoorden we toch vooral oude tracks van de band. Op het menu onder andere twee covers: eentje van R.E.M ‘Losing My Religion’ en ‘Paint It Black’ van The Rolling Stones.

  De band rond frontman Ed Kowalczyk bracht een intrigerende set, met zelfs een akoestisch rustpunt. De band bewees dat ze nog steeds een relevante liveact kunnen brengen. Een superfan was zelfs speciaal voor haar verjaardag en Live afgezakt naar Zottegem.

  Interpol

  © Steven Elias
  © Steven Elias
  © Steven Elias

  Grootste naam op de affiche vanavond is de Amerikaanse indie rock band Interpol. De heren kwamen hun zesde studioalbum ‘Marauder’ voorstellen, al bleef dat beperkt tot enkele nummers. De heren brachten een ijzersterke, snedige set, net zoals je van hun verwacht. Blikvanger tijdens het concert was de glimmende discobol, die de Rock Zottegem tent magisch verlichtte.

  Arsenal

  © Steven Elias
  © Steven Elias

  De tweedaagse jubileum-editie van Rock Zottegem afsluiten was gegeven aan Belgische trots Arsenal. De band rond Hendrik Willemyns en John Roan had de eer om de tent af te sluiten. Én hoe deden ze dat dan ook! De band bracht een broeiende exotische hitte naar Zottegem. Met hun talloze hits zoals ‘Amplify’, ‘Estupendo’ en ‘Lotuk’ wisten ze de wei keer op keer – ondanks het late uur – wakker te houden. Wat hielden we toch van die extra-exotisch intermezzo in afsluiter ‘Melvin’. Een feestje waar Zottegem even van moet bekomen. Tot volgend jaar!

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie