More

  Linkerwoofer Dag 1: Belgische trots met Tessa Dixson, Warhola & Intergalactic Lovers

  Advertentie
  Advertentie

  -

  Linkerwoofer ging van start met op dag 1 voor ieder wat wils: rock, alternative en elektronische beats wisselden elkaar af. Het was een avond boordevol Belgische trots, onder andere op de line-up: Tessa Dixson, Warhola, Intergalactic Lovers en SONS.

  TWOFVCE

  © Steven Elias
  © Steven Elias

  Opener van dienst in de Tent was TWOFVCE, voor wie een optreden op het Antwerpse Linkerwoofer een thuismatch was. Ze zijn niet erg bekend bij het grote publiek, maar gaven alvast wel een daverend optreden. Bij het aankondigen van hun laatste nummer riep het publiek ‘we want more’, wat exact beschrijft hoe goed de groep in de smaak viel. Afsluiten deden ze daarop met hun nieuwe single ‘Tides’, die pas gisteren uitkwam.

  Warhola

  © Steven Elias
  © Steven Elias

  Oliver Symons trad op zoals we het van hem gewend zijn: in casual kledij en de haren losjes in de wind. Met de gebruikelijke portie autotune en zijn aanstekelijke dansmoves zorgde hij ervoor dat de eerste rijen in het publiek de beentjes losgooiden.

  Nummers van zijn nieuwe album ‘Young Loving’ wisselde hij af met oude nummers, zoals ‘Aura’ en ‘Lady’. Een van die nieuwe nummers is ‘Look at Me’, een samenwerking met Glints en Tessa Dixson, wat het trio live bracht. Afsluiten werd gedaan met ‘Promise’, het voorproefje van zijn album dat ook vandaag zeer duidelijk gesmaakt werd.

  Tessa Dixson

  © Steven Elias
  © Steven Elias

  Deze trending popsensatie brengt -zoals ze het zelf omschrijft- ‘donkere pop’. De sfeer was nochtans allesbehalve donker: de tent was volledig gevuld en het publiek wachtte, enkelen al enthousiast dansend, af totdat de jonge artieste het podium betrad.

  Het eerste nummer bracht ze stilstaand maar tijdens ‘Hiding’ danste ze losjes over het podium. Haar kwetsbare stem samen met de zware bas van de instrumenten bleek tijdens dit optreden een mooie combinatie. Een van haar meest beluisterde liedjes op Spotify ‘Beautiful Pain’ droeg ze op aan mensen met een gebroken hart en zong ze vervolgens feilloos.

  The Sore Losers

  © Steven Elias
  © Steven Elias

  Na het rustigere werk was het tijd om de boxen even wagenwijd open te knallen met een portie gitaren. Die eer was aan de heren van The Sore Losers gelaten. Het is ondertussen tien jaar geleden dat de Limburgse rockband werd opgericht, waardoor de band op een stevig repertoire kan rekenen. Dat ze op die tien jaar niet vergeten zijn hoe ze muziek moeten maken én hoe deze te brengen, bewezen ze alweer op Linkerwoofer.

  SONS

  © Steven Elias
  © Steven Elias
  © Steven Elias

  Bij tijd en stond het gaspedaal stevig indrukken, wie doet dat eens niet graag? Dat spreekwoordelijke gaspedaal hebben de heren van SONS het afgelopen jaar stevig gevoeld sinds hun winst als ‘Nieuwe Lichting 2018’. De overwinning schonk de heren een overvolle festivalzomer. Dat ze het gaspedaal ook al eens durven induwen met hun muziek, was in de volle tent overduidelijk. De gitaren en drums van het viertal raasde en knalde zo hard, als een tornado over een houten schuurtje. Ook al zijn afkomstig uit Melsele, beschouwen we het als een gewonnen thuismatch voor SONS.

  Intergalactic Lovers

  © Steven Elias
  © Steven Elias

  Intergalactic Lovers mocht een allegaartje aan muziek op de eerste dag van Linkerwoofer afsluiten. We kregen een energieke Lara én band te zien, blij om na 9 jaar weer te staan op het podium dat ze destijds nét voor hun doorbraak ook mochten bekleden.

  ‘Fears’ komt aan bod maar ook bekendere nummers zoals ‘No Regrets’ en ‘Islands’ passeren de revue. Afsluiten gebeurt symbolisch met ‘Let go’, een nummer van hun laatste album, uitgebracht in 2017. De sfeer op de festivalweide zit meteen goed; het is dan ook direct duidelijk dat velen uit het publiek speciaal voor deze leuke bende naar Antwerpen zijn afgezakt.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie