More

  Les Nuits Botanique uitgesteld tot in oktober: ook concert Celeste afgelast

  Advertentie

  -

  Les Nuits Botanique, dat is het stadsfestival van de Brusselse concertzaal Botanique, is verplaatst naar oktober. Normaal gezien zou het festival in mei plaatsgevonden hebben.

  Het coronavirus treft de muziekindustrie hard. Internationaal werden festivals zoals Coachella en Glastonbury reeds verplaats of afgelast, in ons land is nu ook Les Nuits Botanique aan de beurt. Het festival vond – normaal gesproken – in mei plaats, maar verhuist door de crisis naar het najaar.

  Les Nuits 2020 zal uitgesteld worden naar 1 tot 11 oktober. De organisatie is volop bezig met het verhuizen van dat in samenspraak met de artiesten en hun booking agents. Sommige artiesten zullen tijdens het festival te zien zijn in oktober, andere krijgen een plek in het reguliere concertseizoen. Er zullen ook samenwerkingen volgen met het festival Francofaune, dat in dezelfde periode wordt gehouden. “Samen met honderden artiesten, partners en medewerkers uit de muziekindustrie doen we er alles aan om jullie op de beste manier te verwelkomen na deze vreemde periode”, aldus Botanique.

  Geen Celeste in Botanique

  Eerder schortte de zaal alle shows tot 5 april op. O.a. Caribou en Easy Life kregen een andere datum. Voorlopig gaan de concerten tussen 5 april en het najaar door, behalve het concert van Millionaire (30/4) en Celeste (01/5). De tickets hiervan worden terugbetaald.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer