Eerste dag Cirque Magique start sterk

© Leyla Hesna

© Leyla Hesna

Vrijdagnamiddag openden de deuren voor de reeds vijfde editie van elektronisch festival Cirque Magique. Vanuit binnen-, en buitenland stroomden festivalgangers toe naar het West-Vlaamse Ledegem. Op vrijdag op de line-up onder andere Plastic Dreams-legende Jaydee, onze nationale technohelden Joyhauser en de Nederlander Reinier Zonneveld (live).

De weergoden brachten als eersten een cadeautje aan de bezoekers en de organisatie. De zon scheen en er werden temperaturen tot 23°C gehaald, het perfect festivalweer! Het duurde dan ook niet lang tot de eerste kampeerders en festivalgangers verschenen.

De kampeerders werden gisteren heuglijk verwelkomd op de tunes van Clerkie, G-rald en Endove die hen onmiddellijk in de juiste sfeer brachten. Cirque Magique houdt ervan hun bezoekers in de watten te leggen. Dit onder meer met een foodtruck op het terrein die voor heerlijke ontbijtjes zorgt, verschillende campingopties waardoor bezoekers met hun festivalsquad een privé stuk (voorzien van BBQ set, toiletcabine, elektriciteit, etc.) kunnen afhuren, yoga sessies, afterparty’s en nog veel meer.

© Leyla Hesna
© Nachtschaduw

Om 21 uur was het dan eindelijk zover, het startschot tot 3 dagen feest en vertier werd gegeven en de festivalgangers konden de magische festivalvelden van Ledegem betreden. Op het programma stonden Dimitri Andreas, Jaydee, Joyhayser en Reinier zonneveld (live) die met hun krachtige beats de bezoekers alle hoeken van het terrein lieten zien. Om vijf jaar Cirque Magique in stijl te vieren, hadden de creatievelingen achter Cirque Magique besloten om de Circodrome stage een facelift te laten ondergaan. Met succes! De tent past helemaal in het circus thema en is voorzien van de beste technologie op vlak van licht en geluid en lasers. Een feest voor oren en ogen!

Om klokslag 3u uur doofden de lichten en klonken de laatste tunes over de Ledegemse festivalweide. De dagbezoekers keerden huiswaarts maar voor de kampeerders was het feest nog niet ten einde. Er was namelijk nog een afterparty op de camping, waar de lokaal gerenommeerde DJ Endove er een set bracht om ù tegen te zeggen. Moe en voldaan keerden dan ook om 4u. de laatste feestvierders naar hun tent of Festihut, waar ze zachtjes konden dromen over wat de tweede festivaldag op Cirque Magique zou kunnen brengen…

© Nachtschaduw
© Nachtschaduw

Mede-organisator, Dries Claeys, is alvast lovend: “De eerste festivaldag was een schot in de roos. Over het gehele weekend verwachten we maar liefst 14.000 bezoekers die samen met ons de vijfde editie van Cirque Magique willen vieren. We kijken er enorm naar uit!”.

Op vlak van veiligheid, mobiliteit en eventuele overlast heeft de organisatie vooraf duidelijke afspraken gemaakt met zowel politie als lokale overheidsdiensten. “We zijn blij dat de samenwerking met zowel Gemeente Ledegem als de lokale politie bijzonder vlot verloopt. We hanteren een nultolerantie wat betreft drugs, zowel voor bezoekers als eigen crew. Op ons verzoek is er door de politie aan de crewinkom en crewcamping extra gecontroleerd. De regels gelden voor iedereen”, aldus organisator Tijs Vandenbroucke.

Stefaan Van Nieuwenhuyze, verantwoordelijke van de Politiezone Grensleie, vult aan: “We zien na 5 jaar dat Cirque Magique blijft groeien en ook onze raadgevingen steeds goed opvolgt. De samenwerking is zeer constructief en ze houden duidelijk rekening met alle elementen inzake veiligheid. Er waren alvast op deze eerste dag geen noemenswaardige incidenten.”

Tickets voor Cirque Magique zijn nog steeds verkrijgbaar. Tickets & Info: cirquemagique.be

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in