More

  Een bijzonder lied in deze tijden van de Nederlandse Juliet – ‘Raamkozijn’

  -

  De Nederlandse Julia Schellekens, oftewel Juliet, schreef in januari een song waar toen nog geen spoor was van een naderend onheil. Haar debuutsingle ‘Raamkozijn’ is onze Must Discover.

  De delicate pop-act Juliet is het muzikale project van de Nederlandse Julia Schellekens. Juliet bezingt met haar tragikomische teksten haar innerlijke beslommeringen. Verhalend en oprecht. Gesteund door een sterke band maakt ze een eind aan het Nederlandse ‘hokjes-denken’ over wat kleinkunst is en wat pop-muziek, Juliet is het allebei.

  De Nederlandse studeert aan het Conservatorium van Amsterdam en zou normaal gesproken in mei haar afstudeershow geven in concertzaal de Melkweg. Ze schreef het liedje begin dit jaar, toen er nog geen spoor was van de situatie waarin we nu leven. De song was gepland om later dit jaar uit te komen, maar werd plots zó relevant dat het nu moest verschijnen.

  Met ‘Raamkozijn’ stopt Juliet ons een ingetogen juweel toe. Eentje dat onmiskenbaar ontroert. De song is een ode aan haar buurman en hoe zij allebei, als de avond valt, de stille toeschouwers zijn van elkaars leven. Nu toepasselijker dan ooit. Juliet: “Voor de clip heb ik een week lang elke avond uit mijn raam gehangen om de kozijnen rondom mijn huis vast te leggen met een simpele handycam.  Uiteraard zonder de privacy van mijn buren te schenden! Al die levens die zich binnen vier muren afspelen nu, en alle mensen die er maar het beste van maken, dat troost mij.”

  ‘Raamkozijn’ is een voorproefje van de concept-EP ‘Naakt door de stad’ over de zichtbaarheid versus de anonimiteit die ze ervaart als vrouw alleen in een stad als Amsterdam. Wanneer we die EP mogen verwachten, is nog onbekend. Gelukkig kunnen reeds we van het prachtige ‘Raamkozijn’ genieten. 

  Op de hoogte blijven van de nieuwste releases? Volg onze Must Discover afspeellijst op Spotify.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie