Deze concerten moet je bezoeken in Ancienne Belgique (AB) + win duo-tickets

Nu het festivalseizoen echt is uitgezwaaid, is het weer tijd om naar de prachtige Belgische concertzalen te trekken. De legendarische concerttempel Ancienne Belgique viert dit jaar hun 40-jarig bestaan met een heleboel specials. In oktober staan verder heel wat sterke acts op het programma. Wij sommen op welke shows je niet mag missen en geven voor enkele concerten ook duotickets weg. 

Madrugada (01/10)

Advertentie

/ Tickets via Abconcerts.be /

De Noorse alternatieve rockers brachten in 1999 hun debuut cd ‘Industrial Silence’ uit. Het leverde de band wereldwijd succes op. In 2008 besloten ze het, na een vijftal albums, voor bekeken te houden. Afgelopen jaar kwam de band met fijn nieuws: zo kondigden ze een nieuwe tour aan. Met hun ‘Industrial Silence Tour’ stonden ze in februari al in een uitverkochte Roma, maar nu komen ze ook langs in AB. ‘It might get loud. And emotional.

Tiny Moving Parts (02/10)

/ Tickets via Abconcerts.be /

40 jaar bestaat de legendarische concertzaal AB al. Om die 40 jaar te vieren gaf de programmatieploeg bewust de job even uit handen aan verschillende (inter)nationale curatoren en organisaties. Één van deze organisaties is het Dendermondse Flood Floorshows; sinds 2011 bezig met DIY-shows, een vinyllabel en distro. Als geen ander hebben ze de vinger aan de pols als het over de subgenres binnen de punk, emo en hardcorescène gaat. Via een persoonlijke aanpak promoten ze evenementen voor artiesten uit binnen- en buitenland, telkens rond de drie basiswaarden: passie, onafhankelijkheid en versterking!

“Vol passie werken we optredens uit waarbij we ons uiterste best doen om voor jonge artiesten kansen te creëren in het grotere clubcircuit. Met onafhankelijkheid bedoelen we vooral dat we niet willen vasthangen aan sponsors of permanente subsidies. Op deze manier blijven we alert en actief op zoek naar uitdagende en spannende nieuwe artiesten.” – Kristof Van den Eede, bezieler van Flood Floorshows.

De Amerikaanse broers William en Matthew Chevalier en Dylan Mattheisen vormen samen de familieband Tiny Moving Parts. Het trio brengt een stevige mix van poppunk, emorock en mathrock. De heren brachten ondertussen al vier langspelers uit, met ‘Swell’ als laatste. Clean vocals wisselen ze af met rauwe screams, klassieke Midwest-emo krijgt een dikke laag math-posthardcore en poppunk. Ze zijn al eerder op tour geweest met onder andere Japanther, Into It. Over It. en Modern Baseball, maar nu als headliner in AB Club.

Advertentie

King Gizzard & The Lizard Wizard (08-09/10)

/ Tickets via Abconcerts.be /

Advertentie

Hoeven we je deze band nog voor te stellen? Het Australische psychedelicafenomeen King Gizzard & The Lizard Wizard verraste ons dit jaar met een nieuwe plaat én een Europese tournee. Sinds hun oprichting in 2010 leverde de band reeds dertien langspelers af, waaronder vijf (!) in 2017.

Hun uiteenlopende sound is een onwaarschijnlijke mix van surf music, garage-, acid-, kraut- en progressive rock, en live staan ze als een huis met een energieke show die almaar meer fans op de been brengt. Vorige maand was er plots ‘Cyboogie’, een bezwerende track die het midden houdt tussen T-Rex en Giorgio Moroder, en nu kondigt de zevenkoppige groep zijn terugkeer naar Brussel aan voor een niet-te-missen show op 8 oktober in de AB! Maak je klaar voor een muzikale trip waar je niet zonder kleerscheuren uit komt.

A Late Night Show with King Dick / Pixvae (08-09/10)

/ Tickets voor King Dick / Tickets voor Pixvae /

Twee avonden op rij kan je in AB terecht voor een ‘Late Night Show’: in de late uren (vanaf 22.30) muziek ontdekken in de AB Club. Zo slecht is het leven nog niet! Op 8 oktober kan je genieten van de muziek van King Dick. King Dick is het kletterend klinkende solo project van de Antwerpse pianist Wim De Busser, u misschien ook bekend van bij Zita Swoon Group, The Colorist, Abattoir Fermé, Wim De Busser Quartet…
Sinds 2015 ook actief als King Dick, met eigen nummers, en controversiële, educatieve titels als ‘How to enlarge your penis naturally at home for free’, ‘The sex’, ‘A Very Christmas K-Hole’.

De tweede avond is het de beurt aan Pixvae. Het project brengt een heerlijke kruising tussen Franse ‘mathrock’ (gespeeld door jazzmuzikanten) en Columbiaanse ‘currulao’ voor de zang en percussie. Die op papier bizarre combinatie van de groepen Kouma en Bambazu-Nilamayé levert hevige, hoogst originele ‘afrolatin’ op: polyritmisch, meerstemmig, met een (bariton)sax voor de baspartijen en zo uniek dat Triggerfinger ze recent nog welkom heette op hun verjaardagsfeestje. Smeer uw dansbenen maar in!

De shows zijn gratis mee te pikken voor bezoekers van King Gizzard & The Lizard Wizard in de Grote Zaal. Let wel op: er is geen avondkassa voor deze ‘Late Night Shows’ voorzien. 

SYML (14/10)

/ Tickets via Abconcerts.be /

Op Rock Werchter kon u deze zomer reeds kennis maken met dé internationale muzieksensatie van het moment. Brian Fennell maakte in het verleden deel uit van indieband Barcelona, maar doet het tegenwoordig solo onder de naam SYML. “SYML?”, horen we u denken. Dat betekent “simpel” in het Welsch, een verwijzing naar de roots van de man.

De muzikant, geboren in de Amerikaanse staat Washington, is een meester in het op reis meevoeren van zijn luisteraars. Zoals onder meer RY X, James Blake en Damien Rice het hem al voordeden, combineert hij zijn warme en betoverende stem met onweerstaanbare melancholische elektropop. Luister maar eens naar ‘Clean Eyes’, we krijgen deze niet meer uit ons hoofd. U bent gewaarschuwd.

As I Lay Dying (16/10)

/ Tickets via Abconcerts.be /

Dat alle genres in AB te vinden zijn, leidt geen twijfel. Op 16 oktober kan je gaan meebrullen en headbangen op de muziek van iconische metalcoreband As I Lay Dying. De band komt zijn nieuwe plaat ‘Shaped By Fire’ voorstellen. Een niet te missen metalavond, want ook de supportacts mogen er wezen: met Chelsea Grin, Unearth en Fit For A King belooft het een topmetalavond te worden!

Naaz (20/10)

/ Tickets via Abconcerts.be /

Op 20 oktober kan je in de AB Club genieten van één van de pop-revelaties van het moment. De 21-jarige Nederlandse met Koerdische roots verovert in eigen land tal van harten met haar ‘quirky pop’. Een verfijnde combinatie van pop en r&b. Onlangs bracht ze enkele schitterende singles, waaronder ‘TAPED’, ‘damage :(‘ en ‘it’s not you it’s me’ uit, in aanloop naar de release van haar tweede EP ‘the beautiful struggle’ op 4 oktober. Dat ze een schitterende carrière in het vizier heeft, lijkt zo goed als zeker. Ontdek ze op dit intiem concert op 20 oktober in AB Club.

Win tickets

We mogen duo-tickets weggeven voor de concerten uit het lijstje hierboven. Deelnemen is erg makkelijk: klik op de knop hieronder en volg de instructies in het formulier. 

Deelnemen aan de wedstrijd!

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in