Dertien concert-tips in Ancienne Belgique + WIN duo-tickets

De iconische concerttempel Ancienne Belgique is onlangs nog bekroond tot drukst bezochte muziekclub van Europa, door vakblad Pollstar. Het hele jaar door is de zaal goed voor de beste Belgische en internationale acts. Wij sommen op wat er in mei voor moois te ontdekken valt. En nog fijner nieuws: wij mogen voor ieder concert een duo-ticket weggeven.

Braindance: Eartheater (01/05)

/ Tickets via Abconcerts.be /

Met Braindance brengt Ancienne Belgique de heilige drievuldigheid van vooruitstrevende dj’s, bedroom producers en vernieuwende live-electro acts. Deze keer te gast is de New Yorkse muzikante en choreografe Alexandra Drewchin.

Met haar opmerkelijke sound tast ze de grenzen van de muziek af. Enkele maanden geleden verscheen haar derde langspeler ‘IRISIRI’. Een album waarop klassieke compositie en roekeloze electro samengevoegd worden door haar sublieme stem. Ze stelt op 1 mei de wereld van Eartheater open in de AB Club.

LeFtO presents NCHTWNKL Feat. Nikitch & Kuna Maze + Susobrino (03/05)

/ Tickets via Abconcerts.be /

AB roept met LeFtO een nieuw feesconcept in het leven. Steeds goed voor de scherpste liveacts van het moment, gecombineerd met opmerkelijke dj’s uit het Brusselse.

Deze keer van de partij is de Belgisch-Boliviaanse Susobrino. Hij creert zijn eigen sound door de traditionele Zuid-Amerikaanse percussiemuziek te verweven met electro. De 23-jarige producer stak ondertussen al twee keer de ‘Champion Sound Beat Battle’ op zak.

Frans duo Nikitch & Kuna Maze bracht in mei hun eerste EP uit. Een plaat waarmee ze zelfs op de steun van onder andere Gilles Peterson konden rekenen. De twee producers werden opgeleid als klassieke muzikanten, maar vonden al snel hun weg in jazz en elektronische muziek. Met hun nieuwe ‘Mush’ surfen ze verder op deze sound.

The Subs (04/05)

/ Tickets via Abconcerts.be /

Ze zorgen al een decennium lang voor een mengeling van Belgische electro, techno, rave, punk en trance. Eind vorig jaar waren ze er – na een lange periode van stilte – met hun nieuwe single ‘UFO’, een samenwerking met Nieuwe Lichting-finalist Yves Paquet. Jeroen De Pessemier en co kon je vorig jaar ook even aan het werk zien in het Antwerpse Sportpaleis, als special guest van Bazart. We zijn erg benieuwd wat de heren ons op 4 mei in de Ancienne Belgique voorschotelen.

Walking On Cars (05/05)

/ Tickets via Abconcerts.be /

De Ierse indie pop sensatie Walking On Cars ken je wel van hun monsterhit ‘Speeding Cars’ uit 2015. Afgelopen jaar kon je ze live aan het werk zien op Rock Werchter. Nu is de band rond Patrick Sheehy (zanger), Sorcha Durham (pianiste), Dan Devane (gitarist), Paul Flannery (basgitaar) en Evan Hadnett (drum) er met een nieuw album ‘Colors’ dat op 12 april bij Virgin EMI uitkomt. Ze stellen op 5 mei hun nieuwe werk in Brussel voor.

Coca-Cola Sessions: Pavlove + Le Manou (05/05)

/ Tickets via Abconcerts.be /

Pavlove is een psychedelische indierockband uit Gent. Het energieke vijftal brengt nummers met speelse vocals, inventieve gitaarlijnen en opzwepende ritmes. Belangrijke leden zijn de half-Iraanse broer en zus Fabian en Reina Rasti. Zij zijn geïnspireerd door zowel 60’s-muziek uit het Westen als uit Iran en brengen een mix van dansbare indie en neopsychedelische melancholie. Hun nummer ‘Because of You’ staat ook op soundtrack van de film ‘Charlie and Hannah’s Grand Night Out’ van Bert Scholiers.

Junior Eurosong (2009) , The Voice (2013) en De Nieuwe Lichting (2015). Studente muziekproductie, Manou Maerten, deed het allemaal.  Na haar succesvolle EP ‘L’Homme’ is ze nu terug met nieuw materiaal. Op ‘Addict’, haar nieuwe single, krijgen we een prachtige samensmelting te horen van lyrische klassieke muziek met elektronische ritmes.

SX (10/05)

/ Tickets via Abconcerts.be /

De Kortrijkse band SX bracht in november 2018 hun ondertussen derde studioalbum ‘Eros’ uit. Die warme, sensuele plaat stelde de band rond Stefanie Callebaut en Benjamin Desmet de afgelopen maanden reeds in Gent, Leuven en Kortrijk voor. Na lang wachten is het de beurt aan de Brusselse AB. De albumpresentatie zal ongetwijfeld – naast het nieuwe materiaal – de klassiekers niet vergeten.

YellowStraps (12/05)

/ Tickets via Abconcerts.be /

De mannen van YellowStraps staan garant voor een leuke mix van soul, r&b en hiphop. Opgepikt door LeFtO, die hun nummer ‘Pollen’ speelde op zijn wekelijkse radioshow, later verworven ze nog meer bekendheid toen ze verkozen werden tot ‘Most Promising Artist’ op de Red Bull Elektropedia Awards.

Feng Suave (13/05)

/ Tickets via Abconcerts.be /

Onze noorderburen weten ook wat goede muziek maken is. De Nederlandse  psychsoulpopband Feng Suave bracht afgelopen jaar het geniale nummer ‘Sink Into The Floor’ uit. Het leverde hun één miljoen streams en uitverkochte zalen op. Ook live blijven ze méér dan overeind, zo kon je ze al aan het werk zien als voorprogramma van Khruangbin, Tora en (Sandy) Alex G. Als levende legende Iggy Pop je de hemel in prijst, is commentaar uitgesloten. De band serveert een perfecte mix van catchy slackerpop en zwoele neo-soul.

The Slow Readers Club (16/05)

/ Tickets via Abconcerts.be /

The Slow Readers Club is vierkoppige band uit Manchester brengt een combinatie van gitaarrifs en dansbare electropop. Duister en dansbaar kunnen we singles als ‘Lunatic’ en ‘You Opened Up My Heart’ beschrijven. Na een propvol succesvol concert op Eurosonic is het eindelijk aan België!

Spinvis: Vier Verhalen En Een Dag (17/05)

/ Tickets via Abconcerts.be /

Muzikant, componist en dichter Spinsvis, brengt samen met Introdans, multi-instrumentaliste en theatermaker Saartje Van Camp de familievoorstelling ‘Vier Verhalen En Een Dag’. In een voortdurend veranderend decor ontdekken drie muzikanten en twaalf dansers in ‘Vier Verhalen En Een Dag’ de grenzen van veiligheid en vrijheid. Ze bouwen muren, controleren elkaar met camera’s, ontsnappen, zoeken een plek om alleen te zijn en scheppen steeds een nieuwe wereld. Als alles uit elkaar valt, blijft één ding overeind: het onvoorspelbare van de liefde. Op vrijdag 17 mei niet te missen in AB.

Braindance: Blank Banshee (25/05)

/ Tickets via Abconcerts.be /

Braindance, dat is de heilige drievuldigheid van vooruitstrevende dj’s, bedroom producers en vernieuwende live electronica acts. Denk aan de uitbundige sfeer van de befaamde Boiler Room Sessions, maar evengoed aan gevestide namen uit de scene die van AB hun speeltuin maken. Braindance is dé eerste halte bij uitstek voor een nachtje Brussel en voor mind-blowing muzikale ontdekkingen.

Blank Banshee wordt gezien als een van dé aanvoerders van de vaporwave-scene, een muziekgenre dat zich baseert op de nineties-internetcultuur. De gemaskerde Canadese producer combineert samples uit 80s- en 90s-videogames met eigen trap beats en vocals.

The Nude Party (26/05)

/ Tickets via Abconcerts.be /

Een groepje maten die 60′ geïnspireerde psych-rock maken én op hun allereerste optreden geen kleren droegen. Toen Black Lips-drummer Oakley Munson hen een tijdje later ontdekte (gelukkig met kleren aan) ging het snel. met een EP in 2016 en een self-titled album in 2018 via New West Records. Op zondag 26 mei te ontdekken in AB Club.

Nusky (31/05)

/ Tickets via Abconcerts.be /

De 23-jarige Parijzenaar Nusky sprong enkele jaren geleden in het oog door zijn acteertalent. Een tijd later ontmoette hij beatmaker Vaati. Dat zorgde voor een eerste succes als rapper. Ondertussen staat hij bekend als een van de meest veelzijdige hiphop-acts in de Parijse scene. Op 31 mei is hij de ideale opwarmer voor het aanstormende festivalseizoen.

Win tickets

We mogen duo-tickets weggeven voor ieder concert uit ons lijstje hierboven. Deelnemen is erg makkelijk: maak een screenshot als bewijs dat je onze Facebook-pagina liket en stuur dat samen met je concert naar keuze op naar wedstrijden@dagelijksvanalles.be of via onderstaand formulier. Vergeet in je e-mail ‘AB Wedstrijd’ als onderwerp niet te vermelden. De wedstrijd loopt steeds tot 3 dagen voor het desbetreffende concert

[contact-form-7 id=”11234″ title=”Contact form 1_AB_copy_copy”]

 

Volg voor meer