More

  De Kotferentie 2019: Sprekers over muziek komen langs op Gentse koten op 14 november

  Advertentie

  Op 14 november 2019 lanceren studenten Casper De Saedeleer, Charlie Buyse en Niels Bruwier een nieuw muzikaal concept, ‘De Kotferentie’. Experts uit de muzieksector zakken af naar verschillende studentenkoten om ambitieuze jongeren te informeren en te inspireren. 

  Midden november krijgen jonge muziekliefhebbers de kans om samen te groepen op verschillende studentenkoten in de Gentse binnenstad. “Via dit format maken we een beweging in omgekeerde richting: het concept ‘muziekconferentie’ van het festival naar de huiskamer brengen”, zegt organisator Casper De Saedeleer.

  Prospects 

  Ervaringsdeskundigen en artiesten uit het Vlaamse en Brusselse muzieklandschap brengen via monoloog en/of conversatie verschillende topics naar het jonge publiek: Beginnende managers (Simon Lamont & Bert De Swert) / Belgische Labels (Fake, Mayway & Consouling) / Branding (Black Mamba) / Rockconcours (Fenne Cuppens van Whispering Sons & Arno De Ruyte van SONS) / Podcasts (Alex Agnew en Rick De Bruyker) / …

  “We streven naar bijeenkomsten op vijf à zes studentenkoten, waar telkens twee spreeksessies doorgaan van 45 minuten”, vertelt medeorganisator Niels Bruwier. De eerste sessie start om 19u en de tweede sessie loopt af om 21u30. Na afloop verplaatst het hele gebeuren zich naar BarBroos op de Oude Beestenmarkt. Hier krijgen deelnemers de kans tot nabespreking van de behandelde thema’s. Willy Organ voorziet de muzikale invulling vanaf 22u30. Deze afterparty is voor iedereen toegankelijk, ook mensen die niet naar de Kotferentie kwamen.

  De Kotferentie is een eindproject binnen de richting event- en projectmanagement, georganiseerd door studenten Casper De Saedeleer, Charlie Buyse en Niels Bruwier.

  Tickets voor de Kotferentie kosten 3 euro per sessie, en vijf voor twee sessies. Inschrijven gebeurt via de Google Forms die op maandag 4 november om 18u online komt. De thema’s voor alle sessies staan nu al online om tussen te grasduinen. Alle informatie van hun website.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer