Concert-agenda: Tamino, Tsar B en DIW Kerstsoirtwée

De koude wintermaanden zijn aangebroken, gelukkig kunnen we ons de komende tijd verwarmen aan heerlijke live-muziek. De laatste dagen van 2018 bieden nog heel veel muzikaal schoons. Lees hieronder onze concert aanraders. 

Tamino (+ Tristan) / Ancienne Belgique (29/11 – 01/12)

©️ Alexander Popelier

/ Uitverkocht /

De winnaar van De Nieuwe Lichting 2017 stond met zijn debuut EP ‘Habibi’ in een uitverkochte AB, Gentse Vooruit en De Roma. Afgelopen maand bracht Tamino zijn langspeler ‘Amir’ uit, die hij driemaal komt voorstellen in een uitverkochte AB.

Het voorprogramma belooft ook sterk te worden, met de tot nog toe quasi onbekende synth-pop van Gentse Tristan. Voor de half-Egyptische Tamino volgt er de komende maanden nog een heel pak buitenlandse concerten. Wie een ticket voor Tamino heeft kunnen bemachtigen, mag van geluk spreken.

Intergalactic Lovers / Handelsbeurs Gent (30/11)

©️ Ellie VdB

/ Tickets via Democrazy.be /

De Intergalactic Lovers hebben haast geen introductie meer nodig. Met Belpop-klassiekers als ‘Delay’, ‘Northern Rd’ en ‘Shewolf’ speelden ze de laatste jaren op talrijke binnen-, en buitenlandse podia. Komende vrijdag zakken Lara Chedraoui en Co af naar de Gentse Handelsbeurs. Een fijne manier om je weekend in te zetten. Tickets zijn nog steeds beschikbaar en kosten € 26.

Yusuf / Audri / Ancienne Belgique (08/12) & Bar Mirwaar Gent (02/12)

/ Tickets via Abconcerts.be & Democrazy.be /

Yusuf is de band rond Jonas Steurs, in 2017 stonden ze in de finale van De Nieuwe Lichting. Ze brengen minimalistische pop, met mysterieuze, atmosferische geluiden. Debuut EP ‘Balm’ zuigt je helemaal mee in de wereld van Yusuf. Voor de fans van Seekae, Arca en James Blake.

Audri werd twee jaar geleden door LeFtO opgepikt. Sindsdien stond ze onder andere in het voorprogramma van Tamino en speelde ze een aantal eigen festivalshows. Debuut EP ‘Fool’s Gold’ is een heerlijke mix van jazz en pop. Ze staat op 8 december samen met Yusuf in de AB Club.

Tsar B (+ MEDS) / De Centrale Gent (12/12)

 

©️ Anouk van Kalmthout

/ Tickets via Democrazy.be /

Justine Bourgeus of Tsar B maakt al enige tijd furore met haar Oosterse R&B. Mocht Tsar B je onbekend zijn, moet je zeker eens de heerlijke tracks ‘Escalate’, ‘Golddigger’ en ‘Rattlesnake’ beluisteren. Ze stelt haar debuutplaat ‘The Games I Played’ op 12 december in De Centrale in Gent voor, tickets kosten € 17.

Tomorrowland presents: Garden of Madness (14/12, 15/12 en 21/12, 22/12)

©️ Tomorrowland

/ Tickets via Sportpaleis.be /

Twee weekends lang madness in het Sportpaleis: dat is zowat de samenvatting van het winterevent ‘Garden of Madness’ van Tomorrowland. Ze nodigen daarvoor de beste DJ’s uit: Dimitri Vegas & Like Mike, Armin van Buuren, Netsky, Lil Kleine en Nicky Romero zakken af naar het Sportpaleis. De zaal zal door het Tomorrowland-team omgetoverd worden tot een indoor-Tomorrowland, Ibiza zal even naar Antwerpen komen. Niet alle artiesten spelen op alle data, een overzicht vind je hieronder:

 • Vrijdag 14.12
  Dimitri Vegas & Like Mike // Netsky // Lil Kleine // Special Guest
 • Zaterdag 15.12
  Dimitri Vegas & Like Mike // Netsky // Lil Kleine // Nicky Romero
 • Vrijdag 21.12
  Dimitri Vegas & Like Mike // Armin van Buuren // Netsky // Lil Kleine
 • Zaterdag 22.12
  Dimitri Vegas & Like Mike // Armin van Buuren // Netsky // Lil Kleine

DIW KERSTSOIRTWÉE / Ancienne Belgique (22/12)

/ Tickets via Abconcerts.be /

De mannen van De Ideale Wereld zakken, net zoals vorig jaar af naar de Ancienne Belgique. Jan Jaap van der Wal en zijn sidekicks brengen een satirisch spektakel, waar naar eigen zeggen “Cirque Du Soleil een puntje aan kan zuigen”. Ze beloven een lach, een traan (van het lachen) en tonnen livemuziek van de DIW-huisband, onder leiding van de Compact Disk Dummies. De opbrengst van het evenement gaat integraal naar één van de 1000 goede doelen van De Warmste Week, tickets kosten € 22.

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in