Brihang brengt single ‘Oelala’ uit en kondigt clubtoer aan

Vandaag verschijnt met ‘Oelala’ de tweede single van ‘CASCO’, het aankomende album van Brihang. In het nummer horen we hem uitgebreid reflecteren over zijn nieuwe status als gevestigd artiest, zij het met een behoorlijk stevige dosis zelfspot. Naast het verschijnen van ‘Oelala’ is er vandaag nog goed nieuws voor wie de artiest een warm hart toedraagt. De ticketverkoop voor zijn clubtour in februari is namelijk sinds vandaag officieel geopend.

Advertentie

Een succesvol debuutalbum uitbrengen is één ding. Maar hoe ga je als artiest om met de torenhoge verwachtingen over die o zo moeilijke tweede plaat? Voor Brihang ligt de oplossing voor de hand. Door doodleuk plaats te nemen op de snijtafel en zichzelf zonder genade te fileren met het scherpste mes. Met de pen gedrenkt in sarcasme maakt hij de luisteraar duidelijk dat het behoorlijk lastig is om een integer muzikant te zijn, in tijden waarin nieuwe hypes altijd om de hoek gluren en authenticiteit verkocht wordt aan de hoogste bieder. Beluister de nieuwe single via deze link.

Met ‘Oelala’ legt hij de verwachtingen over ‘CASCO’, uit op 16 oktober, nog wat hoger dan ze al lagen. Sinds eerste single ‘Steentje’ loopt het hoe dan ook storm voor de jonge artiest. Zijn releaseshow in de Main Hall van de AB op 24/10 raakte in april al uitverkocht en ook voor de andere data in dit najaar zijn geen tickets meer beschikbaar. Daarom lanceert hij nu al de data voor zijn clubtour in februari, die hem achtereenvolgens in Casino (7/2) in Sint-Niklaas, MOD (12/2) in Hasselt, De Kreun (14/2) in Kortrijk, Het Depot (20/2) in Leuven en De Roma (27/2) in Antwerpen zal brengen. Tickets zijn vanaf 10:00 vandaag te koop via www.brihang.be. 

Wie erbij was bij zijn triomftocht op Pukkelpop kreeg al een glimp van de nieuwe nummers op zijn aankomende plaat. Het aftellen is langzamerhand begonnen, en gelukkig maar. ‘CASCO’ is digitaal beschikbaar vanaf 16 oktober en verschijnt fysiek op vrijdag 25 oktober.

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in