More

  Bloedhete beats en woorden op debuut Cisko ‘Cordoba’

  -

  Afgelopen weekend loste Gentenaar Cisko zijn solo debuut EP ‘Cordoba’. We krijgen warme beats, doodeerlijke teksten, die leiden naar een glimlach.

  Zeventien minuten muziek heeft de 28-jarige Cisko voor ons klaar. Je kan hem kennen van collectief DMN KLN, waar hij samen met Hollow Heart muziek maakt. Zaterdag was het na enkele maanden teasen met singles tijd voor de release van zijn solo EP ‘Cordoba’. Die opent sterk met ‘Liefde’. Eerlijke, glasheldere lyrics en uitgekiende beats zorgen voor een eerste inkijk in de wereld van de Gentenaar. 

  Dreigende sfeer

  ‘Passie’ kregen we eerder dit jaar reeds te horen als single. Daarvoor werkte hij samen met producer Thumez. Een track die ons in alle rust pulseert richting ‘Remedy’. Die start met duistere beats. Een dreigende sfeer waar ook de vocals van Cisko mee aan bijdragen.

  https://www.youtube.com/watch?v=BP0covZgcAs

  De duisternis maakt op ‘Secondje’ al snel plaats voor een energieke sfeer, waar hij ook muzikaal uit een ander vaatje tapt en een intrigerende kruisbestuiving tussen hiphop en elektronica opwekt. Een ode aan de betere tuinkruiden krijgen we op ‘Dikke Toppen’. We nodigen u uit om deze onder de ‘gepaste omstandigheden’ te beluisteren. Een grinnik ontstond bij ons. Bloednuchter trouwens, mocht u het zich afvragen.

  Ons richting uitgang begeleiden op ‘Cordoba’ doet Cisko stevig met ‘Tec’. Met afsluiter ‘Zonde’ brengt hij onze favoriet op deze EP. Een intrigerend sterk instrumental, dat leidt tot een refrein dat blijft hangen. Een méér dan aangenaam debuut.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie