Ancienne Belgique concert-tips + win duo-tickets

© Antje Meiresonne

Met de festivalzomer in aantocht, loopt ook het indoor concertseizoen ten einde. Wij overlopen wat je de komende maand nog kan ontdekken in ‘s lands meest bekende concertzaal Ancienne Belgique. We geven voor enkele concerten ook duo-tickets weg.

Alice Glass (2/06)

/ Tickets via Abconcerts.be /

Advertentie

De veelbesproken frontvrouw, Alice Glass besloot in 2014 een punt te zetten achter Crystal Castles. Met haar mysterieuze rol in dit electropunkduo bouwde de zangeres een driftige, ongezien energieke livereputatie op. En ze blijft fascineren: twee jaar geleden debuteerde ze solo met haar gelijknamige EP. Haar eerste liveshows speelde ze als support act van Marilyn Manson en als fashion-icoon verscheen ze onder meer in video’s van Alexander Wang. Op 2 juni staat ze in de AB Club.

Jerusalem In My Heart (04/06)

/ Tickets via Abconcerts.be /

Ken jij het alter ego van de Libanese muzikant/producer Radwan Ghazi Moumneh al? Moumneh is ook mede-eigenaar van de befaamde Hotel2Tango-studio in thuisstad Montreal, samen met enkele leden van Godspeed You! Black Emperor. Zowat de hele stal van Constellation Records heeft er opgenomen. Samen met analoge filmmaker Charles-André Coderre mixt deze audiovisuele performance klassieke, melismatische gezangen (googlen maar!) met elektronische compositie, punk-achtige productie en visuele 16mm-projecties met beelden uit de Arab Image Foundation. Klaar voor een nieuw hoofdstuk in de Arabische traditie?

Jambinai (05/06)

/ Tickets via Abconcerts.be /

Zuid-Koreaans geweld kan je begin juni ontdekken in de AB Club. Maak kennis met de unieke cocktail van Aziatische folk, internationale metal en (post)rock. Live zijn ze een vulkaan en nu klaar met hun vijfde cd ‘Onda‘ bij het Bella Union-label. We verwachten nu deze bezetting: Bomi Kim (haegeum, vocals), Ilwoo Lee (guitar, piri),  EunYong Sim (geomungo, vocals), Byeongkoo Yu (bass) en Jae Hyuk Choi (drums).

Advertentie

Gov’t Mule (05/06)

/ Tickets via Abconcerts.be /

Advertentie

Gov’t Mule brengt zonder twijfel heerlijk klassieke Southern rock. Al meer dan 20 jaar zijn ze een livethuishaven voor gitaargeweld, ellenlange solo’s, breeduit meanderende jams, … Volg je nog? Het is een trip, het soort waar Amerikaanse acts toch wel erg bedreven in zijn.

Kevin Morby (14/06)

/ Tickets via Abconcerts.be /

Tot een paar jaar geleden stond Kevin Mobry bekend als de frontman van The Babies en bassist van Woods. Ondertussen is Kevin Morby uitgegroeid tot een van dé aanvoerders van folk- en americana-singer-songwriters waar ook Courtney Barnett, Steve Gunn en Kurt Vile deel van uitmaken. Zijn eerlijke, uitgepuurde en weelderige folksound in combinatie met zijn charismatische uitstraling op het podium zijn het handelsmerk van de zanger. Op 14 juni staat hij in de Ballroom.

The Mavericks (16/06)

/ Tickets via Abconcerts.be /

Feest! In 2019 bestaan The Mavericks exact 30 jaar en dat moet gevierd worden! De countryband uit Miami combineert Tex-Mex en country met Latin en rockabilly invloeden. Het is alweer meer dan 20 jaar geleden dat de band nog eens in AB stond, dus deze verjaardag leek ons het perfecte moment om ze nog eens uit te nodigen. De band staat vooral bekend om hun fijne, opzwepende liveshows. Verwacht een show vol ambiance en een pak van de hits die ze hebben opgebouwd over de jaren heen.

Luz Casal (22/06)

/ Tickets via Abconcerts.be /

LUZ CASAL blijft een van de voornaamste Spaanse zangeressen. Cinefiele melomanen kennen haar zeker van Piensa En Mi bij de Almodovar-film Tacones Lejanos. Nu komt ze eindelijk ook terug bij ons met haar Que Corra El Aire-tour 18/19. We verwachten Luz met aan haar zijde: Tino di Geraldo (batería), Jorge F. Ojea & Borja Montenegro (guitarras), Peter Oteo (bajo), J. M. Baldomà ‘Baldo’ (piano).

Fantastic Negrito (25/06)

/ Tickets via Abconcerts.be /

Fantastic Negrito is een fel Amerikaans funkfenomeen. De man overleefde letterlijk al enkele keren ‘street shit… clubs and bitches and bullshit politics…’ Tot en met een bijna fataal auto-ongeluk. Zijn jongste album heet terecht ‘Please Don’t Be Dead’. En vooral live is hij echt fantastisch, zoals onlangs nog eens werd bewezen in De Roma. Ondertussen won hij ook alweer een Grammy, voor beste ‘blues’-cd dan nog. Op 25 juni te beluisteren in Ancienne Belgique.

Paul Heaton & Jacqui Abbott (28/06)

/ Tickets via Abconcerts.be /

The Last King Of Pop  zo heet, behoorlijk ‘tongue in cheek’, de tournee en de Best Of van dit Brits hitsinstituut. PAUL HEATON kennen we inderdaad als voorman van The Housemartins en The Beautiful South, of zelfs van recentere samenwerkingen met Jacqui Abbott.

Win tickets

We mogen duo-tickets weggeven voor enkele concerten uit het lijstje hierboven. Deelnemen is erg makkelijk: klik op de knop hieronder en volg de instructies in het formulier. De wedstrijd loopt steeds tot 3 dagen voor het desbetreffende concert

Deelnemen aan de wedstrijd!

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in