More

  Ancienne Belgique, AB viert tien jaar Coca-Cola Sessions met Tsar B, DVTCH NORRIS, Ruby Grace en Ashley Morgan

  Advertentie

  Op 23 februari viert concertzaal Ancienne Belgique de tiende verjaardag van de Coca Cola Sessions. Onder andere Tsar B en DVTCH NORRIS prijken op de line-up. 

  Belgische artiesten spelen al veertig jaar lang een onmisbare rol in de programmatie van Ancienne Belgique. AB maakt er dan ook haar missie van om deze artiesten niet alleen een podiumplek te geven, maar ook een thuis voor hen te zijn en ze op lange termijn te ondersteunen.

  Vanuit dat idee ontstond in 2009 een concertreeks waarin talent van eigen bodem centraal staat. De ‘Coca-Cola Sessions’ staan garant voor een spannende double bill van opkomend Belgisch talent. Tien seizoenen op rij jong Belgisch talent promoten staat gelijk aan een indrukwekkend lijstje:  Onder meer Balthazar, Netsky, Intergalactic Lovers, Brutus, … stonden voor het eerst op de planken van de AB Club via deze reeks.

  Zo’n tiende jaargang is natuurlijk niet alleen terugblikken, want ook vandaag staat er een nieuwe generatie beloften klaar. Zo prijken op 23 februari de volgende namen op de Coca-Cola Sessions XL-editie:

  Tsar B

  Justine Bourgeus maakte haar intrede als violiste van School Is Cool. Haar solocarrière nam een vlucht in 2016. Met de singles ‘Myth’ en ‘Escalate’ maakte ze indruk in zowel binnen- als buitenland. Bovendien werd de clip van ‘Escalate’ een hit in de wereld van Youtube-choreografen. Twee jaar later verscheen haar debuut ‘The Games I Played’, waarop ze haar voorliefde voor viool koppelt aan een donkere r&b sound. Het Britse muziekblad NME noemde Tsar B’s debuut ‘bewitching’, Noisey vergeleek de zangeres met FKA twigs en ook de Belgische media bekroonden het album rijkelijk met een lading sterren.

  DVTCH NORRIS

  De voorbije twee jaar bouwde DVTCH NORRIS een ijzersterke livereputatie op. Met Ashley Morgan aan zijn zijde als dj en producer, bewees de Antwerpse rapper dat hij een fanatische performer is die superenergieke liveshows neerzet. Zijn warme hiphop sound is een briljante trip doorheen soul, trap en funk.

  Ruby Grace

  Is één van de meest beloftevolle zangeressen van het moment. Haar debuutsingles ‘Lipgloss’ en ‘Glitter’ brachten haar zowel airplay op Studio Brussel als een podiumplek op Pukkelpop op. De jonge Hasseltse zangeres mengt donkere electro met pop en zwoele r&b, waarmee ze in de voetsporen van Charli XCX en Banks treedt.

  Ashley Morgan

  Hij is volgens Vice een van de boeiendste nieuwe geluiden in de Belgische hiphop. De Hasseltse producer begon enkele jaren geleden muziek te maken onder het alias LTGL. Al snel werd hij opgepikt door LeFtO en Gaslamp Killer. Zo speelde hij onder andere in de legendarische Low End Theory-club en een exclusieve Boiler Room-set in het Atomium. Twee jaar geleden besloot hij zich zich toe te leggen op het rappen. ‘LETGOLETGOLETGO’, zijn eerste ep onder zijn eigen naam, klinkt eigenzinnig en vernieuwend.

  Het volledige programma, info en tickets vind je op abconcerts.be

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer