More

  Amsterdamse Eva van Manen charmeert met single ‘Niet Voor Mij’

  Amsterdamse Eva van Manen charmeert met single ‘Niet Voor Mij’

  -

  Reist u even met ons mee? De Amsterdamse Eva van Manen brengt vandaag de tweede single uit van haar nieuwe album. Single Niet Voor Mij is onze NXTPOP Must Discover. 

  In 2018 debuteerde de Nederlandse Eva van Manen met Politiek & Liefde. Een Nederlandstalig album waar de woordkunstenares met de zachte stem experimenteerde met R&B, elektronica en gitaarpop. Drie jaar later zal opvolger De Diepte In verschijnen, een album waar ze haar breed muzikaal interesseveld, gaande van hiphop, soul, indie en jazz, nog meer zal aanspreken.

  In mei loste Eva een eerste tipje van de sluier. Single Wie Weet Nou Alles excelleerde in dansbaarheid en woordelijke magie. Een uptempo en radiovriendelijke song. Met tweede single Niet Voor Mij schuift Eva een andere richting uit. In de song bezingt ze het gevoel dat iedereen rondom haar ergens naar op weg was, behalve zij. “Het is alsof ik sta te kijken naar de overkant waar iedereen doelen nastreeft en behaalt die bij het volwassen worden horen.

  In de song omarmt ze je voorzichtig met haar warme stem en het minimalistische, maar tegelijk rijke klankenpalet. Gaandeweg mengt een jazz-geïnfuseerde georganiseerde chaos zich, om gaandeweg in quasi perfectie af te sluiten. Ze weet waar ze naartoe wil. De stad beweegt, maar niet voor mij”, zingt Eva. “Voor wie dit herkenbaar is, je bent niet de enige.” Eva van Manen charmeert en laat niet los – ze maakt benieuwd naar meer. Haar tweede album verschijnt dit najaar.

  Meer Must Discover?

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie