More

  Albumrecensie Warhola – ‘Young Loving’: Lange wachten waard

  Advertentie

  Sinds Warhola – de band rond Oliver Symons – in 2014 Humo’s Rock Rally won, veranderde er heel wat in de frontman z’n leven. Zijn andere band, Bazart kende zijn grote doorbraak en slorpte Sportpaleizen vol tijd op. Met debuutplaat ‘Young Loving’ waagt Symons – één jaar later dan gepland – met zijn Warhola nu ook zijn kans. 

  Advertentie

  Fans van Warhola moesten al geruime tijd op hun tanden bijten. Sinds de band in 2016 EP ‘Aura’ uitbracht, was het reikhalzend uitkijken naar die debuutplaat. Éindelijk is die er dan ook: afgelopen vrijdag verscheen ‘Young Loving’ via Sony.

  Heupwiegende beats, zinnenspelende synths

  Wie Symons al eens aan het werk zag, weet dat de frontman verliefd is op een portie heupwiegende beats, zinnenspelende synthesizers en autotune. Een succesformule die ook aanslaat. Opener ‘Glow’ toont meteen wat Symons in huis heeft. Een portie beats en synthesizers worden met een gladheid à la Timberlake op je afgevuurd. De toon is gezet: op deze krijgt Symons ons aan het bewegen.

  ‘Drive’ (ft Ayelle) is dan weer een sensuele binnenkomer. Van single ‘Promise’ konden we reeds sinds begin dit jaar genieten. Een typische Warhola-track: stemvervormingen, dansbaar én catchy. Ook ‘Aim High’ past in datzelfde schuitje: al is laatste volgens ons nog sterker. Een song bedruipt in een laagje klamme sensualiteit. Het gebeurt niet vaak dat we dat graag horen.

  Sportkar: apocalyptische autorit

  Samen met partners in crime Glints en Tessa Dixson, stond Warhola enkele weken geleden op Les Nuits Botanique. Het drietal leverde een paar weken geleden dan ook de excellente single ‘Look At Me’ af. Het tempo verder opdrijven doet Warhola met ‘Limit’. Een nummer dat we eerder al live hoorde. Terwijl de live-versie nog harder, mysterieuzer en krachtiger klinkt, weet ook deze studioversie ons te overtuigen.

  Dat Warhola ook graag even het gas terugneemt, bewijst ‘Sportkar’. Het nummer weet je mee te slepen in een apocalyptische autorit vol epische bassen en sounds. Even spreekwoordelijk – wat ons betreft – uit de bocht gaan doet Symons op ‘Same City’. Een track waar we niet goed weten wat ervan te denken. Gelukkig is er dan ook nog het sublieme ‘Jewels’. Het is én blijft onze favoriete Warhola-song. Een waardige afsluiter waar je niet op kunt blijven stilstaan.

  Advertentie

  Lange wachten waard

  Advertentie

  ‘Young Loving’ is een plaat waar Symons en co trots op mogen zijn. Een langspeler die het lange wachten waard was. Waar ‘Young Loving’ niet van de eerste luisterbeurt zijn ware gelaat laat zien, komt die toch geleidelijk aan naar boven. Een geslaagd debuut, maar dat kon je eigenlijk al afleiden uit Warhola’s sterke live performances.

  Live-data Warhola: 
  15 mei: Album showcase – Sony Music Live Lounge, Parijs (FR)
  23 mei: Live performance – The Dodo, Berlijn (GER)

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  'Young Loving' is een plaat waar Symons en co trots op mogen zijn. Een langspeler die het lange wachten waard was. Waar 'Young Loving' niet van de eerste luisterbeurt zijn ware aard laat zien, komt die toch geleidelijk aan naar boven. Een geslaagd debuut, maar dat kon je eigenlijk al afleiden uit Warhola's sterke live performances. Albumrecensie Warhola - 'Young Loving': Lange wachten waard