More

  5 Seconds Of Summer – ‘C A L M’ : ouder, wijzer, kalmer (★★★½)

  -

  Toen we ‘Teeth’ te horen kregen tijdens het bekijken van hitserie ’13 Reasons Why’ wisten we het zeker: 5 Seconds Of Summer ging opnieuw poppunk maken, na enkele albums op een zijspoor gezeten te hebben. Niets was minder waar.

  ‘Red Desert’, opener van het album, lijkt in te spelen op de toenemende populariteit van countrymuziek, ‘Easier’ op die van elektropop en ‘Best Years’ is jouw doorsnee meekweler. De Australische jongens bekennen geen kleur op dit album. Ze willen iedereen blij maken, maar net door deze keuze blijven we een beetje op onze honger zitten. 5 Seconds Of Summer geeft van alles een beetje, maar nooit alles van iets. Een band op het belangrijkste kruispunt van hun carrière, zo lijkt het wel.

  Wat we hen dan weer wel kunnen nageven, is dat ze volwassener en kalmer zijn geworden. Tekstueel gaat het zeker en vast de goede kant op: waar ze op debuutalbum ‘5 Seconds Of Summer’ nog zongen over puberale liefdesperikelen gaat het op ‘C A L M’ over echte liefde, stukgelopen relaties en persoonlijkere gevoelens. We kunnen zo al raden dat de verse you know you are my favorite fantasy uit ‘Wildflower’ onder menig instagramselfies zal verschijnen.

  Relateerbare relatieproblemen

  De boys zingen over enorm relateerbare gebeurtenissen en gevoelens, wat enorm in hun voordeel speelt. De lyric I’m sick of sadness, you’re sick of Xanax uit de song ‘Not In The Same Way’ is er eentje dat nog lang blijft nazinderen. Een slechte relatie, een vriend of vriendin met wie je te veel verschilt, problemen… Wie heeft dat nog niet meegemaakt? Wie heeft er nog geen hearbreak gekend? En kan je echt zeggen dat je nog nooit verliefd bent geweest? Heb je het al eens meegemaakt dat je die ene persoon, ondanks alles, toch de wereld wou geven? Over dat en nog veel meer zingt 5 Seconds Of Summer op dit nieuwe album. We moeten het hen nageven, al missen we de poppunk, dit album kunnen we gewoon niet slecht vinden.

  5 Seconds Of Summer staat op zaterdag 20 juni samen met Taylor Swift en nog vele anderen op het podium van Werchter Boutique. Tickets daarvoor zijn nog steeds te koop via de website van het festival

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie