Must Discover: Tommy Down – ‘Superficial’

De beste nieuwe muziek, die proberen we je meermaals per week voor te schotelen in onze Must Discover. Vandaag laten we je kennis maken met groovy single ‘Superficial’ van de Britse Tommy Down. Het is onze Must Discover. 

In 2015 richtte de Brit Tommy Down met zijn schoolmakkers de band Harker Moon op, maar de man is al veel langer bezig met muziek. Sinds zijn veertiende schreef en nam Down muziek op. Een halfjaar geleden verliet Tommy zelfs de universiteit om zich volledig op zijn muziek te richten en het resultaat van dat soloproject laat hij in de vorm van single ‘Superficial’ op de wereld los.

Genialiteit zit in eenvoud

Bij ‘Superficial’ weet je het gewoon: deze zit vanaf de eerste seconde goed. Een groovy baslijn neemt je mee naar het verslavende refrein dat Down samen met producer Rhys Lewis schreef. De song is een drie minuten-durend schouwspel van de pop die Down wilt brengen. Genialiteit zit in eenvoud, toch bevat deze meer lagen dan je op het eerste gehoor zou opmerken. We dagen je uit.

Dat deze debuutsingle blijft hangen is onmiskenbaar, de tekst zit nog steeds in ons hoofd. Over de track zelf, zegt Down: “The track tries to act as an analogy. It tries to show how our generation is fully aware of how narcissistic and unhealthy it can be. Yet in spite of knowing this; we don’t seem to care and almost revel in being like this.”

 

Volg voor meer