More

  Must Discover: Belau ft. Sophie Barker – ‘Essence’

  Advertentie

  Maak kennis met het Hongaarse Belau. De elektronische band bestaande uit Peter Kedves en Krisztian Buzas wist met het in 2016 uitgebrachte debuutalbum ‘The Oddyssey’ de Hongaarse muziekprijzen te winnen voor beste elektronische muziek. Een voorproefje van hun tweede album geven ze met hun nieuwe single ‘Essence’. Het is onze Must Discover. 

  Belau zette zijn eerste muzikale stappen in 2015 met hun single ‘Island of Promise’. Een jaar later volgde debuutalbum ‘The Oddyssey’. In tussentijd wist Belau in eigen land tot een gevestigde waarde uit te groeien. Ook internationaal werden ze opgemerkt met een passage op ontdekkingsfestivals Eurosonic en SXSW.

  Vreedzame elektronica 

  Met nieuwe single ‘Essence’ gaat Belau verder met hun karakteristieke stijl van bedeesde melodieuze elektronica. Voor ‘Essence’ ging Belau een samenwerking aan met Sophie Barker, bekend van Zero 7. Het resultaat is dan ook een erg chill geheel. De stem van Barker combineert excellent met de vreedzame elektronica. Deze ‘Essence’ is, wat ons betreft, de soundtrack voor een namiddagje hangmat. Belau belooft volgende lente hun tweede album uit te brengen.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer