More

  Must Discover: Zeemzoete debuutsingle ‘Safehouse’ van Cil

  -

  Cil staat als 18-jarige, kersverse aanwinst van Noncha Records pas aan het begin van haar muziekcarrière. Toch weet de Belgische met gedeeltelijk Braziliaanse roots nu al perfect wat ze niet wil en dat is in hokjes geduwd worden. Haar creatieve lockdown resulteerde in haar debuutsingle ‘Safehouse’, die uitkwam op vrijdag 1 mei.

  Na enkele minuten meedeinen op een zeemzoete melodie, is de stem van de 18-jarige te horen. Binnenkomen, doet die alvast wel. Cil heeft dat lage stemgeluid wat we ook kennen van Jorja Smith: het omarmt je en maakt dat je niet kan stoppen met luisteren. Nochtans voelt het luisteren alles behalve een verplichting: Safehouse voelt als een zondagochtend, met de geur van koffiekoeken in huis en een warm bad dat langzaam volstroomt.

  Uitbundig is de track niet, maar het is een eeuwige misvatting dat debuutsingles dat horen te zijn. Cil serveert haar mooie stem met het rustige Safehouse op een gouden plateau. Een subtiele binnenkomer, maar eveneens een overtuigende voorstelling aan het grote publiek. Daar heeft ze duidelijk geen gierende gitaren of denderende drums voor nodig. 

  We zijn gevallen voor het nummer, maar doen dat niet zo voor de videoclip. Het nummer, dat getuigt van een subtiele breekbaarheid, en de clip, met haperende zwart-wit effecten, voelt niet echt als een passend geheel. We waren meer dan tevreden geweest met enkel Cil voor de camera met een oudroze effect eroverheen, zoals ook enkele stukjes in de video. Toch hoedje af voor Ari, die onervaren achter de camera kroop om de clip te maken. Het moet gezegd: wij zouden het hem niet kunnen nadoen.

  Cil is als newbie volop bezig met experimenteren en het vinden van haar plaats in de muziekindustrie. Ze kondigt zelf al aan dat ze zich in de toekomst best weleens aan wat jazz zou willen wagen. Wat ons betreft, zijn we er helemaal klaar voor: we zijn overtuigd van Safehouse en klaar voor wat Cil nog meer in haar mars heeft. Hou haar zeker in de gaten! 

   

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie