More

  Must Discover Yokan lanceert debuut EP ‘Together’: Epische elektropop (★★★★)

  Advertentie

  -

  We laten je graag vandaag kennismaken met de epische poptracks van het Gentse Yokan. Ze brachten vorige week hun debuut EP ‘Together’ uit. Het is onze Must Discover.

  Afgelopen vrijdag kwam de Gentse band Yokan met hun eerste EP ‘Together’ aanzetten. Je kon hier eerder al hun singles ‘Something New’ en ‘Don’t Wanna Be Insane’ ontdekken. Nu zijn ze er met hun eerste EP bomvol sterke popsongs.

  Opener ‘Don’t Wanna Be Insane’ kon je eerder reeds beluisteren als single en maakte ons erg benieuwd naar wat Yokan nog in petto had. Kenmerkend aan Yokan is de durf om volop voor een epische elektropop-sound te gaan, zo doet de band ons bij momenten denken aan de klanken van Imagine Dragons. Met tweede song ‘Can’t Hide’ brengen ze opnieuw een track die hun kenmerkende elektronische sound in de kijker zet.

  Enorm hit-potentieel met ‘All I Do’

  Dat deze EP nog een onontgonnen parel schuil houdt, ontdek je op ‘All I Do’. De track moet zonder twijfel de volgende single worden, het zou weleens de radiodoorbraak van de band kunnen betekenen. De track beheerst alle regels van de betere popmuziek en bezit een enorm hit-potentieel. Oordeel zelf maar eens.

  Dan moet ‘Something New’ je gehoor nog bereiken. De track baant zich een weg doorheen een episch, apocalyptische stadium-sound die we nog niet vaak in de Belgische popmuziek te horen kregen. Frontman Tibor Pokuta neemt je mee in een wervelwind van epische synthesizers, drums en bassen. Afsluiten doe je op deze EP met ‘Never in Command’. In de track combineert frontman Pokuta gretig zijn falsetto met exotische synths. Een sterke afsluiter.

  Revelatie van 2020?

  Yokan brengt met hun debuut EP vijf nummers die een nieuwe wind in de Belgische popmuziek blazen. Ze beheersen de regels van de popmuziek op magistrale wijze, wat ons enkel het beste voor de toekomst doet vermoeden. Deze heren zouden wel eens de revelatie van 2020 kunnen worden.

  Benieuwd of Yokan het ook live waarmaakt? Dat kan op 4 december in Charlatan.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Yokan brengt met hun debuut EP vijf nummers die een nieuwe wind in de Belgische popmuziek blazen. Ze beheersen de regels van de popmuziek op magistrale wijze, wat ons enkel het beste voor de toekomst doet vermoeden. Deze heren zouden wel eens de revelatie van 2020 kunnen worden. Must Discover Yokan lanceert debuut EP 'Together': Epische elektropop (★★★★)