Must Discover x vi.be: Sterke elektronica op EP ‘Blue Roses’ van Dries Van Haute

In onze Must Discover x vi.be gaan we week na week op zoek naar dé beste Belgische bands en artiesten. Maak je zelf sublieme muziek? Dan kan je jezelf inschrijven via vi.be. Deze week stellen we je de Dries Van Haute voor en zijn EP ‘Blue Roses’. Het is onze Must Discover x vi.be.

We zetten iedere week een Belgische artiest in de kijker, geplukt uit een immense reeks inzendingen vanop vi.be. Deze week hebben we een iets oudere EP voor jou in petto, al mag deze nog steeds vol trots schitteren in onze spotlights. Maak kennis met Dries Van Haute en zijn in 2018-uitgebrachte debuut ‘Blue Roses’. Van Haute begon zijn carrière samen met Jeffrey Jefferson (Ertebrekers). Onder de naam SoulRockAvenue schreven en componeerden ze samen nummers en traden ze vaak op in de streken van Gent en West-Vlaanderen. Als beat maker werkte hij tevens mee aan het prille begin van Belgische rappers zoals Woody Smalls, K1D en Darrell Cole.

Met zijn soloproject bracht Dries afgelopen jaar zijn allereerste solo EP ‘Blue Roses’ uit, een plaat die een subtiele mix brengt van elektronica, soul en urban. Met opener ‘Games’ toont Van Haute meteen wat voor een massa talent hij in huis heeft. Laat je meenemen op een zes-en-een-half-minuten durende kosmische tocht op deze ‘Games’. Op ‘Kingdom Come’ brengt Van Haute een song die je vanaf de eerste seconde in een greep houdt en leidt naar een epische sound.

Met ‘Desert’ brengt Van Haute één van zijn sterkste tracks op deze EP. De man brengt verslavende elektronica die pakweg uit de stal van Mura Masa zou kunnen komen. ‘The Right Thing’ is wat ons betreft ook een schot in de roos. Stipt zes minuten duurt deze, maar dat is voor ons geen seconde te lang. Elektronica en een sax prachtig gecombineerd. Afsluiten doe je op ‘Blue Roses’ met ‘Forever’, een episch einde van een sterke EP.

Van Haute brengt met ‘Blue Roses’ een uniek klankenspel dat balanceert tussen pop en elektronica, tezamen met een fikse portie soul-, en urban-invloeden. Een EP die jouw luisterbeurt meer dan verdient.

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in