More

  Must Discover x vi.be: Onset – ‘Borderland’

  Advertentie

  -

  Onze Must Discover zit in een nieuw jasje. Zo zullen we iedere week één te ontdekken talent via vi.be kiezen. Maak je zelf fantastische muziek? Dan kan je jezelf inschrijven via deze link. Deze week is het de beurt aan Onset. Het is onze Must Discover x vi.be. 

  Maak kennis met Onset, een driekoppig collectief uit Gent en Roeselare. Onset bestaat uit Thys Storme (vocals en synths), broer Arne Storme (elektrische drums) en Jasper Dejonckheere (gitarist). Het trio brengt de meest duistere, donkere, melancholische, maar dansbare elektronica. De band speelt hun muziek volledig live, zonder behulp van een computer. Een wil die getuigt van durf én lef.

  Sluwe, zeulende duisternis

  Hun selftitled debuut EP toont in een oogwenk waarvoor Onset staat. Gedurfde, krachtige elektronica die je in de meest duistere krochten van de nacht sleept. De vergelijking met Kortrijkzanen Goose is nooit ver te zoeken. Zo horen we in ‘Borderland’ een sluwe, zeulende duisternis die zichzelf naar een exploderende climax weet te slepen. Broeiend. Gevaarlijk explosief.

  Diezelfde mystiek is te horen in ‘Failure’, ditmaal voortgestuwd door gitaarklanken. Het in samples verzonken ‘Night Shop’ lijkt dan ook dé tune om even te ontaarden van de kracht van deze debuut EP. Eentje die je zeker eens moet beluisteren.

  Op 3 augustus zijn live aan het werk te zien op Dioniss.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer