More

  Must Discover x vi.be: Maak kennis met Aalsterse band Oproer en hun single ‘Get Get Get’

  -

  In onze Must Discover x vi.be gaan we week na week op zoek naar dé beste Belgische bands en artiesten. Maak je zelf sublieme muziek? Dan kan je jezelf inschrijven via vi.be. Deze week stellen we je de Aalsterse band Oproer voor en hun single ‘Get Get Get’. Het is onze Must Discover x vi.be. 

  Deze week hebben we opnieuw een niet te missen talent voor jou in petto, geplukt uit de rijkgevulde vi.be-catalogus. Ditmaal stellen we je Oproer voor, een jonge band uit Gent en Aalst, die naar eigen zeggen klinkt als een rammelende, maar hete verwarmingsketel. De band bestaat uit vijf leden, die vanuit een oude chauffagefabriek eclectische, maar toegankelijke popnummers maken. Live brengen ze een show vol onverwachte wendingen, die zowel frontman Dries Van der Schueren als het publiek doen druipen van het zweet.

  In 2018 debuteerde de band met single ‘Dolores’. De afgelopen twee jaar timmerde de band aan een stevige livereputatie met negen eigen nummers. Die songs laten ze tussen september 2019 en mei 2020, iedere laatste dag van de maand, op de wereld los. ‘Corner of your Eye’ beet daarbij de spits af. Het is een song die laid-back begint, maar uitmondt in een sluw en groots klankspel. We houden van de eigen stijl van de heren.

  Dat ze zolang gewacht hebben om deze singles uit te brengen, heeft volgens frontman Dries Van der Schueren een goede reden: “Onze nummers groeien tijdens onze liveshows. We veranderen de structuur van nummers, voegen stukken toe of spelen een nummer in een andere stijl dan het nummer initieel werd geschreven. We laten ook ruimte voor improvisatie zodat geen twee shows hetzelfde zijn. Zo groeiden de nummers tot hun huidige vorm, dankzij de liveshows en het publiek.”

  Fuck yeah!

  De nummers die de band gedurende deze periode uitbrengt, zijn over een vrij lange periode geschreven, met als gevolg dat het uiteindelijk eerder een losse collectie nummers dan een coherent geheel vormt. “Zo kunnen we alle nummers los van elkaar benaderen en experimenteren met verschillende stijlen. We voelen dat onze muziek evolueert door veel te schrijven en op te treden en we willen dat die evolutie ook merkbaar is als we de singles bundelen.” Afgelopen donderdag brachten de heren hun derde single ‘Get Get Get’ uit. Eens stevige track die ergens tussen pop-, en rockmuziek lijkt te zweven. De stem van frontman Dries, opzwepende drums en Oosterse klanken maken het tot een onvergetelijk geheel. Op ‘Get Get Get’ weet Oproer een explosieve opbouw te creëren die je tintelingen bezorgt van het oncontroleerbare soort. Fuck yeah! De heren knallen in de laatste minuut van ‘Get Get Get’ genadeloos een muzikaal schouwspel door je gehoor. Het verrassingselement lijkt de band eigen te worden worden. Meer van dit!

  De band belooft in het voorjaar van 2020 opnieuw het podium op te klimmen. We kijken er alvast naar uit. Volg het via hun Facebookpagina. 

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie