Must Discover x vi.be: Groovy de week in met Soundtrack-winnaar Moody Mae

© Diederik Craps

In onze Must Discover x vi.be gaan we week na week op zoek naar dé beste Belgische bands en artiesten. Maak je zelf sublieme muziek? Dan kan je jezelf inschrijven via vi.be. Deze week stellen we je de Leuvense live hiphopband Moody Mae voor. Het is onze Must Discover x vi.be.

Jouw week goed inzetten doe je ditmaal met het Leuvense Moody Mae. De live hiphopband brengt een fijne mix van hiphop, soul en een hoop jazz-, en funkinvloeden. De band wist afgelopen weekend de winst in de wacht te slepen op Sound Track 2019 (een gloednieuw podium- en kansenparcours van Poppunt) in Vlaams-Brabant. Het collectief brengt muziek die bij fans van bijvoorbeeld blackwave. zeker in de smaak zal vallen.

Groovy, zoete cocktails

Het eerste wapenfeit voor Moody Mae was single ‘Down for Me’. Een single boordevol fijne groovy baslijnen en soulvolle blazers, die de zon in een oogopslag oproept en vooral doet verlangen naar zoete cocktails op zaterdagavond. Je monday blues vervliegen zo, we beloven het. Met ‘Sleeping Giants’ bracht de band een tweede opbeurende single uit. Opnieuw hoor je de fijne stemmen van Roel Meulemans en Paulien Holemans, die tot iets unieks blenden in het refrein. Blijf vooral luisteren tot het einde, met een prachtige sax-solo als toetje.

Meer muziek is nog niet uitgebracht, maar Moody Mae belooft volop bezig te zijn aan hun debuut EP, eentje die we vermoedelijk volgend jaar te horen krijgen. Moody Mae verdient een plekje in jou playlist, de onze zijn ze alvast groovy in geglipt.

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in