More

  Must Discover x vi.be: Gentse bedroom pop van Jullian met sterke single ‘Just for You’

  Advertentie

  -

  In onze Must Discover x vi.be gaan we week na week op zoek naar dé beste Belgische bands en artiesten. Maak je zelf sublieme muziek? Dan kan je jezelf inschrijven via vi.be. Deze week hebben één van de sterkste ontdekkingen van dit jaar te pakken. Maak kennis met Jullian en single ‘Just for You’. 

  Dat er in ons land geweldige muziek gemaakt wordt, is al lang geen geheim meer. Ditmaal waren we aangenaam verrast toen Gentenaar Jullian op onze radar opdook. Jullian is nog maar 18 lentes oud en weet toch sublieme indie pop te maken. Inspiratie haalt hij uit muzikale helden zoals Gus Dapperton, Mac DeMarco, Benny Sings en Tame Impala. Vanuit zijn home studio, boordevol vintage 60’s en 80’s materiaal, maakt hij de meest hemelse indie pop deuntjes.

  Warm. Nostalgisch. Perfect.

  Debuteren deed Jullian eerder dit jaar met single ‘Buttercup’. Een track waarvoor hij samenwerkte met de Schotse Sophie Wood, die hij leerde kennen via sociale media, haalde ondertussen ruim 700.000 streams op Spotify! Ook de volgende singles ‘Instead of Her’ en ‘Spinning in Place’ tonen het kunnen van de Gentenaar. Afgelopen week bracht Jullian nieuwe single ‘Just for You’ uit met de Schotse Sophie Wood.

  ‘Just for You’ weet je vanaf het eerste moment mee te sleuren in het universum vol hartverwarmende deuntjes van Jullian. De kenmerkende stem van Wood vermengt prachtig met de nostalgische instrumentals van de Gentenaar. Hoogtepunt is het memorabele refrein, dat ons keer op keer kippenvel geeft. Prachtig hoe de vocalen in het refrein vermengen tot iets wat klinkt als de perfecte combinatie tussen melancholie en enkele zonnestralen. Warm. Nostalgisch. Perfect. Het warme dekentje voor koude herfstnachten. Jullian belooft druk bezig te zijn aan zijn eerste langspeler, mét verschillende zangers en zangeressen. We zijn erg benieuwd.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer