More

  Must Discover x vi.be: Baltimore – ‘Secret Melodies’

  -

  Iedere week zetten we met onze Must Discover een Belgische band in de kijker die we uit de rijke vi.be-catalogus kunnen kiezen. Maak je zelf fantastische muziek? Dan kan je jezelf inschrijven via deze link. Ondertussen zitten we al aan onze 18e week en is het de beurt aan Hasseltse band Baltimore. Het is onze Must Discover x vi.be. 

  Net zoals iedere zondagnamiddag hebben wij een nieuwe ontdekking uit eigen land voor jou in petto. Opgericht in 2014 in de kelders van de drie broers Verlaak combineert het Hasseltse Baltimore hun liefde voor psychedelic sixties met een hedendaagse sound. De band wordt aangevuld met de gitaarklanken van Hans Truijen en bassist Kay Bruckers.

  Waar hun muziek rust schijnt uit te stralen, schuilt onder dit psychedelische jasje, naar eigen zeggen, een opgekropte woede. Een woede die wordt geuit via hun dreunende drums en drijvende gitaarsolo’s. Dat hun talent niet onopgemerkt blijft, bewees hun selectie voor StuBru’s Nieuwe Lichting 2016 en 2017 en onder andere de Stoemp!-prijs in Finale Sound Of Sprouts (Rockrace Brussel).

  Secret Melodies

  De afgelopen jaren brachten de heren verschillende singles uit met in 2017 EP ‘Event Horizon’ als hoogtepunt. Laatst uitgebracht was single ‘Secret Melodies’. Met ‘Secret Melodies’ brengt Baltimore een erg fijne, catchy track uit, die doet denken aan psychedelische rockhelden zoals Tame Impala. De single spat uit van fijne, zweverige gitaarmelodieën en luchtige drums. De song is alvast onze soundtrack voor dit zonnige nazomerweekend.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie