Must Discover: Westerman, Maribou State, Unloved en Oscar

Na een zwoele zomer, een eerste herfstige Must Discover lichtjes aangepast aan de frissere temperaturen. Deze week een alternatiever lijstje: vijf nieuwe nummers in deze Must Discover. Ontdek onder andere Maribou State, Unloved, Oscar en de prachtige muziek van Westerman.

Westerman – ‘Confirmation’ & ‘Albatross’

Onze tip van de week!

Het is er eentje om in het oog te houden. Afgelopen jaar bracht singer-songwriter Westerman zijn debuut EP ‘Call and Response’ uit, maar echt beginnen deed het voor de West-Londenaar met zijn excellente single ‘Confirmation’. Het nummer is een wonderlijke infusie van zijn zachte – bijna zwevend – zang, met een minimalistische, kalmerende melodie. Het is zo sterk gemaakt, dat het ondanks zijn rust naar zo’n prachtig hoogepunt leidt. Met  ‘Confirmation’ weet Westerman te flirten met de perfectie. Het nummer dat ieder tafereel in iets vreedzaam en moois weet om te zetten.

Nu brengt Westerman in de aanloop van zijn tweede EP ‘Ark’, single ‘Albatross’ uit. Een nummer dat ergens zweeft tussen realiteit en een droomwereld. Net zoals ‘Confirmation’ geeft het nummer je een gevoel van hoop en warmte. De combinatie van de magische synths, gitaar, lichte drum en zijn echoënde zang maakten ons weer meteen fan. Westerman’s tweede EP ‘Ark’ verschijnt op 9 november.

Over ‘Albatross’ zegt hij: “Het nummer speelt zich af op een meer in mijn gedachten, waar ik ontsnap aan de zorgen van ons bestaan. Het is een onschuldige en natuurlijkere plek. De song werpt een blik op de dreiging van onze fysieke omgeving en onze eigen mentale gedachtegang, in een onvermijdelijk, veranderend landschap.”

Westerman staat op 31 oktober in Trefpunt, Gent. Tickets & Info: www.democrazy.be

Maribou State (ft. Holly Walker) – Nervous Tics

Britten Chris Davids en Liam Ivory, beter bekend als Maribou State zijn er met een nieuwe single ‘Nervous Tics’. Het nummer is afkomstig van hun tweede album ‘Kingdoms in Colours’, dat ze eerder deze maand uitbrachten. Op ‘Nervous Tics’ horen we de stem van Holly Walker, die al vaker met Davids en Ivory werkte. Eerder werkten ze al samen voor onder meer ‘Midas’ en ‘Slow Heat’.

De single zelf gaat over de low-lying paniek van het hedendaagse leven. Walker zegt daarover: “We zitten allemaal op onze smartphones, krijgen de meest verschrikkelijke krantenkoppen en hyper-echte Instagram beelden in onze hersenen gestreamd.” Ze vertelt dat het nummer “het bewustzijn is, dat geen enkele hoeveelheid mindful breathing of downward dog (n.v.d.r.: yoga-termen) het goed, ouderwetse menselijke contact en emotie kan vervangen”.

Maribou State staat op 26 maart in de Ancienne Belgique. Tickets & Info: abconcerts.be

Unloved – ‘Heartbreak’

Muzikaal project Unloved bestaat uit singer-songwriter Jade Vincent en producers David Holmes en Keefus Ciancia. Het trio leerde elkaar in 2015, op een jam-sessie in LA kennen. Meteen werd duidelijk dat ze een gedeelde passie behartigden: filmmuziek. Hun debuut EP ‘Guilty of Love’ kwam in hetzelfde jaar uit. De band haalt hun inspiratie uit klassieke filmmuziek, meidengroepen zoals The Shangri-Las en elektro-akoestische muziek. ‘Heartbreak’ is een subliem nummer waar het stemgeluid van Jade Vincent prachtig uitkomt. Het is de eerste single van hun aanstormende tweede langspeler.

Oscar (ft. tiffi) – ‘Runaway’

Je zou hem zomaar de bevrijder van de Britse pop kunnen noemen: maak kennis met Oscar Scheller. ‘Runaway’ is een erg easy-listening synthpop-song van de Britse singer-songwriter. Het nummer dat het eerste levenslicht zag als een Mabel-remix, onderging verschillende transformaties tot het uiteindelijk thuiskwam “aan de zee, in Margate”, aldus Oscar. Zoals de titel al doet vermoeden is ‘Runaway’ een song over het ontsnappen aan de dagelijkse sleur, bevrijd zijn van wat moet en kan in het leven. Heerlijke Britse elektropop, die je doet dromen van een cabrio-rit bij zonsondergang.

“Jump into my car / I’ll take you for a ride / I don’t care how far / I still wanna try”

Oscar – ‘Runaway’

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in