More

  Must Discover: Tessa Dixson verkent nieuwe horizonten op nieuwe single ‘Tender Me’

  Advertentie

  -

  Tessa Dixson, de Brusselse met Amerikaanse roots, bracht vandaag een nieuwe single uit: ‘Tender Me’. De song is de eerste single van haar langverwachte debuutalbum ‘Genesis’ dat dit voorjaar uitkomt. 

  ‘De Nieuwe Lichting’ betekende voor Tessa Dixson dé grote doorbraak. Muziekliefhebbers merkten haar in 2018 op toen ze het podium met Warhola als gastzangeres deelde in Ancienne Belgique. De Brusselse timmerde de afgelopen jaren aan haar weg in de Belgische popmuziek met onder andere sterke poptracks ‘Crystal Waters’, ‘Ignited’ en ‘Hiding’ als gevolg. Die singles werden afgelopen jaar samengevoegd tot debuut EP ‘Abyss’, die “het einde van een tijdperk” inluiden voor Dixson.

  Nieuwe horizonten op ‘Tender Me’

  Met haar aanstormende debuutplaat belooft de Brusselse dus een nieuw pad in te slaan en andere horizonten te verkennen. Iets wat we ook horen in nieuwe single ‘Tender Me’. De track start rustig om zich tegen het einde naar een dansbare track te muteren.

  Tessa Dixson vertoeft met de track nog steeds in haar duistere pop-universum, maar laat toch tegelijk een straal licht door. Zo wegen de kenmerkende duistere synths en bassen, die ze op haar vorig werk liet horen, minder door. Sterke stem, sterke popmuziek. We zijn heel erg benieuwd naar die debuutplaat. ‘Genesis’ komt uit op 13 maart. Ze stelt dat album voor in Ancienne Belgique op 15 mei. Tickets zijn nog steeds beschikbaar via abconcerts.be.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer